Вируса на грип – смъртоносния щам

Грипа е вирусно заболяване причинено от вирусна инфекция на горните дихателни пътища. С появата на мутиращи и все по-нови вируси, това заболяване е голяма заплаха за общественото здраве. Ето защо хората трябва да бъдат добре информирани за опасностите, които крие грипа, породен от мутиращи вируси.

H5N1 е високопатогенен щам на грипния вирус, който в момента причинява тежко заболяване при пилетата и други домашни птици на няколко континента. Някои хора, които са в тесен контакт със заразените птици, също могат да се заразят с вируса. Един от най-тревожните факти за вируса H5N1 е че при 50% от хората заболели от този вирус, заболяването е завършило с фатален край.

Грипа, в който и да е от неговите щамове има невероятно проста форма на ДНК, което позволява на грипните вируси да се развиват бързо и да мутират. Здравни експерти посочват риска, че ако човек е заразен с щама на H5N1 това може бързо да се превърне в епидамия. Това е така защото всички грипни вируси имат способността да се променят. Съществуват три основни форми на защита срещу грипен вирус а именно: ваксина, антивирусни лекарства и антивирусни добавки. Примерите за всяка от тях включват ваксина срещу грип, антивирусен медикамент Тамифлу и Gene Eden – антивирусна добавка. Известно е, че заболяването поразява хора от всички възрастови групи. Изследвания показват, че хората с наднормено тегло са по-уязвими на вируса от останалите.

Хората, които спадат към рисковите групи са тези със слаба имунна система, болните от сърдечно съдови заболявания, рак, белодробни и бъбречни заболявания. Използването на медикамент като Тамифлу е желателно още при появата на първите симптоми. Това е едно много ефективно антивирусно лекарство, което се приема само по лекарско предписание. Ако все пак сте привърженици на природните средства за лечение, може да използвате като превантивна мярка за предпазване от грип, консумацията на много плодове и зеленчуци, които ще подсилят имунната ви система в пиковия сезон на развитието на грип. Приема на много течности и вода също е препоръчителна мярка. Въпреки всичко ако симптомите на грипния вирус не отшумяват в продължение на една седмица трябва незабавно да се консултирате с вашия лекар.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *