Уелнес хотел – какво е това?

Има различни дефиниции за понятието уелнес хотел. В най-модерния смисъл, някои от тези хотели са построени в близост до основни медицински центрове и в тях отсядат хора, които имат процедури в центъра за по дълъг период от време, хора които са се подложили на обширни медицински прегледи, или искат просто искат няколко дни уелнес консултиране.
Друг вариант е, уелнес хотелът да предлага собствени здравни услуги, обикновено насочени към неща като диетичен режим, програми за здравословен живот или упражнения.
Доста разпространена дефиниция е определението, че уелнес хотела предлага разнообразие от спа услуги или се намира в местности, в които може да се извършват различни дейности за почивка, отмора и релакс, като каране на ски, лов и т.н.

Уелнес хотелите, в близост до медицински центрове не особени популярни и все пак съществуват редица примери за такава комбинация. Най-често се посещават от хора, на които им предстоят дълги процедури или хора, които искат да бъдат близо до семействата си по време на процедурите, затова сее настаняват семейно. Въпреки високите цени, посетителите, които ползват медицинския център в близост до хотела, ползват специални отстъпки.
Доста често хотелите предлагат собствени уелнес услуги, които също са от висок клас. Това включва физически упражнеия, пластична хирургия, консултация със здравен специалист. Те не предлагат болнично обслужване и все пак предлагат медицински грижи. Почти във всички от тях има здравословни минерални извори, освен това предлагат специални диети, консултиране по отношение на храненето или фитнес. Хотелът може да използва диетолози, фитнес консултанти, уелнес треньори и здравни професионалисти, в съчетание с луксозна и прекрасна обстановка.
Понякога уелнес хотел, просто означава, че хотелът предлага СПА процедури и специално меню. Спа услугите като масажи и процедури за лице и тяло, също са част от уелнес разнообразието.

Хотелите, които предлагат уелнес услуги са по- скъпи от обикновените хотели, но тази цена е оправдана, защото в уелнес хотела се предлагат комплексни оздравителни и разкрасителни процедури. Това е причината, в световен мащаб потребителите да избират точно този вид хотели за своята почивка.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *