Как да се преборим с косопада

Загубата на коса е едно от най-често срещаните състояния, с което се сблъскват хората от цял свят. Фактически две трети от мъжете на възраст над 60 години страдат от плешивост. Основната причина за косопад обикновено е повишеното производство на дихидротестостерон в организма. В тази статия ще обсъдим, как може да се предотврати или спре косопада и какви промени в начина на живот са необходими, за да се спре загубата на коса.

Промяна в начина на живот
Обикновено начина на живот се отразява съществено върху състоянието на косата. Ако искате да запазите косата си здрава и да я предпазите от косопад, тогава вие трябва да започнете здравословен начин на живот, който включва:
– Здравословна и балансирана диета и въздържане от вредна храна;
– Достатъчно количество сън, така че тялото ви да има време да се възстанови от стреса, който ви съпътства в ежедневието;
– Редовни физически упражнения;
– Въздържане от вредни вещества като алкохол и тютюнопушене;

Загуба на тегло и косопад
Внезапната загуба на тегло, е една от причините за косопад. Това е така, защото при загуба на телесно тегло се губят жизненоважни хранителни вещества, които са необходими за поддържане на оптимално здраве. Ето защо е препоръчително да се избягват подобни драстични диети, при които тялото се подлага на лишения от важни витамини и минерали, което е причина за загубата на коса.

Билки против косопад
Съществуват билки, които помагат в борбата с косопада, както и подпомагат растежа на нова коса. Билки като Сау палмето и Готу кола са известни с понижаване нивата на ДХТ в организма, което е основната причина за загуба на коса. Тези билки също помагат за храненето на космените фоликули, чрез предоставяне на жизненоважни хранителни вещества и минерали в тялото.

Масажирането на скалпа с билкови масла, подобрява циркулацията на кръвта и укрепва косъма. Необходимо е да се избягва използването на шампоан, тъй като той съдържа вещества, които изтощават косата ако се използват редовно. Вместо това може да се използват меки билкови шампоани, които са лесно достъпни на пазара в днешно време.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *