Да заспиш на лентата за пренасяне на багаж

заспиш на лентатаНа всеки от нас се е случвало да му се прииска да подремне малко и да отпусне изпънатите си нерви преди или след дълго пътуване. Често това се случва на летище, ЖП или автогара, където условията и любопитните погледи на случайно минаващите не винаги ни позволяват да си позволим кратката, но изключително важна за огрганизма почивка. На някои места в ЕС подобни акции дори са забранени и, ако решите да поспите дори за момент, ще дойде охраната и ще ви побутне да заемете по-прилична позиция.

За норвежец, кацнал на летището в Рим със самолетни билети от известна местна авиокомпания, подобни заплахи и забрани изглежда не са успели да го спрат в стремежа му да намери своето удобно местенце. Туристът оставил недопития си кен с бира на земята пред багажната лента, после се отпуснал заедно с чантата си на самата нея и пропътувал близо 200 м преди някой да успее да го забележи.

Самоличността му се пази в тайна, но успели да се доберат до него журналисти твърдят, че пътникът е трябвало да се прекачи на полет до Осло, но тъй като нямало никакви служители на неговото гише, решил да се отдаде на кратка дрямка. Изненаданите официални лица по-късно с ужас установили, че на скенерът им се показва тяло с човешки размери и побързали да спрат устройството.

Този случай отново постави на преден план пред италианските транспортни власти въпроса със сигурността по летищата. Макар и до багажните ленти обикновено да има по няколко служителя на реда, както от частни фирми, наети да охраняват летището, така и полицаи, все още не е ясно, защо никой не е забелязал, как мъжът се качва на лентата и кротко се настанява за заслужена почивка.

Преди месец подобен случай скандализира и британските власти, след като на летището в Манчестър 11-годишно момче успя да се качи на полет на една от големите местни авиокомпании и да пропътува разстоянието до Рим без самолетен билет, паспорт или придружител.

Автор: evtinihoteli.net


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *