Хидроизолация

Течна хидроизолация за бетон – кога и в какви ситуации може да се използва

Течната хидроизолация за бетон може да се използва за да се изолират от вода и влага всякакви бетонни повърхности. Тя може да има много различни приложения, като е важно единствено повърхността да е предварително подготвена, чиста и гладка (разгледайте на Ard.bg).

Течната хидроизолация за бетон може успешно да се постави в бани и мокри помещения, на стената зад кухненски гърбове, на тавана в мокри помещения, на външни стени на жилищни кооперации, от вътрешната страна при северни стени, на тераси, в гаражи и къде ли още не.

Защо повърхността трябва да е идеално чиста

ХидроизолацияПричината, поради която се налага повърхността да бъде идеално чисто преди нанасяне на течна хидроизолация за бетон, всъщност си има съвсем елементарно обяснение.

Причината е, че след изсъхване, течната хидроизолация за бетон образува един непрекъснат защитен слой, наподобяващ предпазна мембрана, който не бива да бъде нарушаван.

Ако по някаква причина, например не добре почистена повърхност, хидроизолацията мине върху някакъв боклук, тогава образуваният слой няма да бъде толкова безупречен и непрекъснат, колкото се очаква.

Това ще доведе до нарушена цялост на предпазния слой и той може в даден момент в бъдеще да пропусне влага и вода именно през някое от тези проблематични места, където слоят е нарушен.

Съчетава се и с други форми на хидроизолация

Течната хидроизолация за бетон не само не е в конфликт с други форми на хидроизолиране, но дори напротив – свързва се и се съчетава много добре с тях. Пример могат да бъдат ъгловите мембрани, които наподобяват ленти. Те могат чудесно да се съчетаят заедно, така че да дадат чудесни резултати.

За защита на основите на къщи и кооперации

Течната хидроизолация за бетон може да бъде изключително полезна за хидроизолиране на основите на жилищни кооперации и къщи. За целта се изисква известна предварителна подготовка.

Трябва да се разрови част от основите, след което те трябва да се почистят и подготвят. Течната хидроизолация за бетон трябва да се нанесе плътно, като се внимава да не се пропусне нещо.

Резултатът ще е една добре хидроизолирана основа, което ще направи мазетата, подземните гаражи и сутерените много по-добро място за ползване, отколкото са били преди това.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *