Халати за баня

Халати за баня – как да изберем най-подходящия модел

Изборът на идеалния халат за баня е сравнително лесен, тъй като повечето от нас чудесно знаят какво точно търсят. Но за да направим покупката още по-лесна, нека все пак преговорим на какво е редно да се обърне внимание.

Размери

Макар че при халатите за баня номерацията съвсем не е от толкова първостепенно значение, колкото е при покупката на други артикули, като например панталони, блузи, рокли, якета, бельо и други, все пак е добре да изберете халат, който да отговаря най-точно на вашите потребности, ръст и телосложение. Традиционно, размерите са S, M, L, XL, XXL и XXXL.

А има ли разлика между мъжки и дамски модели

Халати за баняХалатите за баня по правило са унисекс и няма никаква разлика в това дали един модел е за мъж или за жена. Обикновено единствената разлика идва от предпочитанията към цветовете и към размерите на съответния артикул, макар че и тук всичко опира до предпочитанията на човека.

Коя е най-подходящата материя

Макар че може да се изработват халати за баня от различни материи, определено една от най-добрите възможности, да не кажем и най-добрата въобще, е памукът. Този тип материя се отличава с това, че е с много високо ниво на попиваемост, като може да абсорбира повече влага от който и да било друг текстил. Освен това, памукът се счита за хипоалергенен и е универсален избор, който може да допадне на всеки.

Как да изберем подходящ цвят

Интересно е да помислим и за това какъв цвят да изберем при избор на халат за баня. Така например, ако обикновено вашият халат за баня стои закачен там, най-добрият вариант е да подберете цвят, който да се допълва с околната обстановка.

Ако например цялата баня е в сиво, помислете за нещо, което да допълва цвета и да създава усещане за акцент, като например жълто или розово. Грешка е да избирате цвета на халата според това с какви дрехи се обличате, тъй като едва ли ще излезете навън с него.

С или без качулка

Макар че в търговската мрежа се предлагат от двата типа халати, винаги е по-добре да изберете модел с качулка (вижте в PoPijami.bg). Така ще ви бъде много по-лесно да подсушавате косата си след баня.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *