Как най-добре да запазите вашите сватбени букети след тържеството?

Има неща от сватбата ви, които не искате да премахнете – такива основно са роклята, поканите и сватбените ви букети. Покрай напрежението по време на сватбената церемония, повечето младоженци не могат да обърнат внимание на детайлите, които те самите са избирали, затова не са редки случаите, в които искат по-важните неща да останат за дълго време и да им напомнят за най-щастливия ден в живота.
Булките държат най-много на роклята си и на булчинския букет, като чрез тях те се връщат по пътя на спомените и когато разглеждат снимки, те тайничко поглеждат и към букетите си, които обикновено поставят на видно място в дома си. Има няколко начина за съхранение на букетите, като при някой от тях те остават толкова свежи, колкото са били и когато сте минавали под сватбената арка и всички погледи са били вперени във вас. Ето и няколко много полезни съвети, с които ще запазите сватбените си букети завинаги:
Един от начините е да позволите на цветята да дишат правилно. Може би ще прочетете на много места, че е добре да обвиете стеблата с връзка и да поставите цветята със цветовете надолу. Това е добра идея, но трябва мястото където ги поставяте да има добра вентилация и да бъде далеч от слънчева светлина, а дори и на тъмно. Важна подробност е ниската влажност. Така вашите букети ще изсъхнат много по-бързо и няма да се даде възможност за атакуването им от гъбички, които биха ги унищожили. След като цветята бъдат изсушени правилно, те трябва да се напръскат с подходящ агент, който да запази листенцата от падане. Един много добър вариант е напръскването им с лак за коса. Повторете три или четири пъти вашите букети с лака, като между всеки един от тях оставяйте поне по десет минути, за да може да се получи добро изсъхване.
Ако знаете, че вашите цветя са с високо съдържание на вода, като например далиите, здравеца, розите, карамфилите, хризантемите, невена и делфиниума, то тогава ще имате нужда от нещо, което извлича влагата от тях по най-бързия начин. Съществуват доста такива средства, като някой от тях са боракс, сух пясък и силикагел. Ако по цветчетата има капки вода, то е добре да ги почистите и подсушите предварително.
Друг вариант за запазване на цветята от сватбените букети е направата на пана с плоски цветя. Това можете да направите сами у дома, без да имате големи разходи. Всичко, от което се нуждаете са няколко картона и тежест, с която да ги притиснете. Отделете цветята едно от друго и ги поставете между два картона, след което ги притиснете с тежестта. Оставете ги тъмно място за около шест или седем седмици. След това можете да ги напръскате с лак за коса, за да не се разпаднат и можете да ги подредите по свое желание в рамка, което ще ги запази за дълги години и ще ви напомня за сватбеният ви ден.
За да бъде той сред най-красивите, разгледайте предложенията на CvetenSviat.com/букети

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *