Стилът се крие в правилното съчетание на мебелите

Безброй списания и сайтове ни разкриват най-новите модни тенденции в обзавеждането. Ако Ви е писнало да гледате еднообразието в дома си, значи е време да направите някои промени. Независимо дали ще предприемете леко разместване на мебели или ще закупите нови, дали ще боядисате стените или ще смените тапетите – каквото и да направите, ще се отрази освежаващо на жилището Ви. За целта не е задължително да се допитвате до модни експерти по интериорен дизайн, тъй като всеки човек притежава богат идеен потенциал и само му трябва повод, за да го разкрие. Може да почерпите информация от списанията, но по-хубаво е ако сами приложите на практика иновативните си предложения. Знаейки, че заслугата за подходящо подбраните мебели, вписващи се в отличния дизайн на дома Ви, е изцяло Ваша, това ще Ви донесе увереност и самочувствие. Най-важното при обзавеждане на жилището е да се съобразите с Вашите желания, вкусове и средства. Независимо дали сте избрали класическа визия за дома си или предпочитате да заложите на екцентричното и екстравагантно, всичко трябва да е добре съчетано и получените комбинации да стоят стилно и елегантно.

Кухнята е мястото, където домакинята развихря въображението и кулинарните си способности. Доказано е, че жената готви с удоволствие и гозбите й стават по-вкусни в удобна и добре обзаведена кухня. Най-важното за кухнята е всичко да е под ръка на домакинята и кухненското обзавеждане да бъде модерно и функционално.

Може да се каже, че всекидневната е една от най-ценните стаи в жилището, тъй като там прекарвате най-много време и там посрещате Вашите гости. Ако искате всички да губят ума и дума по дизайна във всекидневната, е най-добре да изберете такива мебели, които са удобни за дълги разговори с приятели и в същото време са със стилен дизайн. Напоследък все по-голяма популярност придобиват вградените мебели – шкафове, гардероб, секции – които носят допълнителен комфорт за дома Ви. За по-голяма колоритност може да добавите и набиващ се на очи пищен полилей, който настойчиво да изисква цялото внимание на Вашите посетители. Свежи тапети, стилни килими, ярки акценти (вази, картини) няма как да останат незабелязани. Прелестната атмосфера ще привлича погледите на всички гости.

Обзавеждането на спалнята изисква малко мебели, но много внимание при подбора на най-подходящите от тях. Спалнята е мястото, където след уморителния ден се отдавате на релаксация и … забавления, така че мебелите в тази стая трябва да са изключително удобни и да излъчват спокойствие.

При обзавеждането на банята също не се изискват мебели, но ако искате да преобразите визията й, Ви препоръчваме да заложите на по-ефектни плочки, душ кабина, а защо не и джакузи. Дизайнерските решения при плочките са толкова разнообразни, че избора на най-подходящите от тях може да продължи дни.

Тенденциите в дизайна и обзавеждането се променят непрекъснато, но това съвсем не значи, че трябва сляпо да ги следвате. Красив и елегантен дом може да постигнете и с леко освежаване – смяна на мебели, промяна в цветовете или осветлението. Стилът не значи задължително харчене на купища пари. Стилен дизайн на жилището може да получите и с малко средства, но правилно похарчени за точното обзавеждане, защото стилът се крие в правилното съчетание на мебелите.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *