Гражданска отговорност – Ваше задължение и сигурност

Ако имате собствен автомобил, Ваше задължение е да сключите застраховка „Гражданска отговорност”. Тя се прави на всички автомобили, които са в движение. Много от хората не са добре информирани относно условията, които застрахователните компании предлагат, а това е немислимо в днешно време, когато информация може да получите бързо и лесно.

Застраховка „Гражданска отговорност” покрива отговорността на собствениците и водачите на застраховани моторни превозни средства за причинени от тях имуществени и неимуществени щети (телесни увреждания или смърт) на трети лица. Причинените вреди обикновено са вследствие на невнимание от страна на шофьорите на автомобилите. Застрахователите обаче може да не изплатят цялото обезщетение, тъй като те покриват определен размер, който се нарича „лимит на отговорността”.

Застраховка „Гражданска отговорност” се сключва за срок от една година, като зависи от няколко фактора като:обем на двигателя на МПС, вид на МПС, предназначение на автомобила, навършени години на МПС, възраст на собственика, шофьорски стаж на водача, вина за ПТП. В зависимост от всички тези фактори се определя и цената на гражданската отговорност.

В наши дни, когато конкуренцията е доста голяма, всяка застрахователна компания се стреми да предложи на своите клиенти възможно най-изгодни оферти, за да бъдат по предпочитани на пазара. Благодарение на съвременните информационни технологии, имаме и възможността да направим гражданска отговорност онлайн. По този начин можем да прегледаме и сравним условията и цените на повече застрахователни компании. За по-голямо удобство повечето от тях предлагат безплатна доставка в случай на поръчана полица и безплатни консултации по всички въпроси, касаещи застрахователния бранш.

Екипите от застрахователните компании са съставени от професионално обучени и компетентни кадри, които грижливо ще подходят към Вашите въпроси и ще Ви дадат ясна и точна представа за всичко, което Ви интересува. Удовлетворяването на интересите на клиентите им е техен приоритет и ежедневно се опитват да доказват своята загриженост и заинтересованост към тях. Побързайте ако все още не сте направили застраховка „Гражданска отговорност” на автомобила си, защото тя освен Ваше задължение е и сигурност за Вас и Вашия автомобил.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *