Предимствата на VPS хостинга

Има много типове хостинг пакети, измежду които можете да изберете в зависимост от какво точно имате нужда или какво можете да си позволите за вашия уеб сайт. Най-често ползвания вид хостинг план е споделеният хостинг. Защо обаче е толкова популярен? Съсъ сигурност не защото получавате по-добра производителност, но поне, със сигурност е по-евтин и по-приемлив вариант за уеб сайтове, които не изискват големи ресурси. Повечето уеб мастър не разполагат с достатъчен бюджет за закупуването на самостоятелни сървъри (dedicated servers), дори и много да им се иска, затова в крайна сметка се спират на варианта със споделен хостинг план. Истината обаче е, че използването на споделен хостинг, не винаги е добро решение или поне дотолкова добро, че да успее да покрие нуждите на вашия уеб сайт. Очевидно причината да бъде по-евтин спрямо самостоятелния сървър се крие във факта, че споделеният хостинг план винаги предлага далеч по-ограничени възможности.

Алтернативно, VPS хостингът е чудесен избор, когато става дума за по-бърз сървър и далеч по-добра производителност, при това на много разумна цена. Ето защо много бизнеси и разработчици се насочиха към използването на VPS отколкото на самостоятелен сървър. Лесно ще откриете огромните разлики в цените. Купувайки VPS, ще се сдобиете с ваш виртуален сървър и ще имате възможността да позлвате root достъп на вашия хостинг.

Можете да се сдобиете с VPS хостинг от всяка компания, която го предлага. Все пак обаче, ако търсите надежден VPS, вероятно искате да изберете надежден хостинг провайдър като ICN.bg. Те предлагат различни хостинг планове, от които можете да изберете в зависимост от вашите нужди.

И така, разгледах основните предимства на VPS услугата. За вас остава да вземете решение дали се нуждаете от VPS точно в момента и да прецените какви параметри да закупите стартово.

Завършвам с кратък анализ на възможностите, които предлага VPS хостингът:

– Има свои собствени процеси, потребители, файлове, дискови квоти и пълен root достъп;

– Има собствен IP адрес, пълния спектър на TCP / UDP портове, както и правила за защитната стена;

– Разполага със собствени конфигурационни файлове за системния и приложен софтуер;

– Разполага със собствена версия на системните библиотеки, които могат да бъдат ъпгрейдвани;

– Можете да добавяте, променяте и изтриване всеки файл във файловата система, в това число /root;

– Можете да инсталирате и изтривате всякакви софтуерни приложения, включително да компилирате ваши собствени.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *