Рафаел Надал на втори финал

Рафаел Надал продължава с изключително силното си представяне и ще има възможността да се яви на цели два финални мача в рамките на само десет дена.

Втората титла, която атакува Рафа това е тенис турнира в Сао Паоло, изправящ го на финалната права срещу Давид Набалдиян. Една победа на Рафа би го изкачила малко по-високо в световната ранглиста, тъй като за момента тенисиста заема едва пета позиция, при положение, че до скоро беше номер едно в Света.

Надал познава добре Набладиян и го води убедително в победи при преките им сблъсъци, както следва – четири победи за Рафа, срещу две за Давид. Разбира се отново Надал е сочен за фаворит, като за неговия триумф, водещите къщи за залози дават сравнително ниския коефициент от 1,40.

До този финал Рафаел нямаше особени трудности, като единствения му по труден мач бе срещу Мартин А., когото в крайна сметка надигра след 6-3, измъчен гейм 6-7 и категоричен трети с 6-1. Контузията, която мъчи Надал от известно време не му позволи да спечели предишния турнир, но сега ситуацията изглежда различна. Вижда се амбицията на тенисиста да спечели своето първо отличие за тази година, което
фактически ще стане номер 52 във витрината му.

Налбандиян бе голямо име в тениса, но към момента играча е на близо 100-тна позиция в Световната ранглиста. На вече 31 години, Давид, който е родом от Аржентина ще се опита да използва моментната слабост, ако въобще има такава и да спечели първата си титла за изминалите три години насам. Давид печели за последно голям турнир през 2010 година в Съединените Американски Щати, Вашингтон, и оттогава не може да се похвали с нищо сериозно.

През 2007 година Давид смазва Рафаел, но след това Надал му го връща тъпкано с четири поредни победи една след друга. Сега единственото, изненадващо е този голям коефициент, тъй като би трябвало яснотата около мача да е по-голяма. От сайта за футболни прогнози и спортни анализи tryandwin.net смятат, че тази година Рафаел няма да има късмет и вероятността Набладиям да победи е голяма!


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *