Разпознай фалшификатите на Гучи и Прада

Ако сте от почитатели на скъпите и известни марки, но не знаете как да различните фалшификата от оригинала, следващите редове са за вас. Шансът да попаднете в клопката на някой нечестен търговец в България е доста голям. Със сигурност, на доста дами им е била отнета възможността да се похвалят с нова чанта Прада или обувки Гучи, когато извън магазина са осъзнали, че не са взели оригинала. За да не допускате такива грешки или поне да ги сведете до минимум, ви предлагаме няколко стъпки, за които ако внимавате, може и да се сдобиете с истинска световноизвестна придобивка.
По отношение на дамските обувки, в последно време на пазара се появяват какви ли не имитации. По тази причина, да откриеш реалното сред ментетата, се превърна в доста трудна задача. Това, което може да ви подскаже най-много, дали купувате оригинал или не, е цената. Гучи и Прада са изключително скъпи, но качествени марки, така че видите ли техни продукти на по-ниска цена, изобщо не купувайте. Струва си да похарчите повече пари за нещо реално, отколкото малко, но за фалшификат. Друг елемент, който говори за лошо качество е липсата на гаранция. Няма как известните марки да не определят „срок на годност” на продуктите си.
Почти същото се отнася и за различните модели дамски чанти. Освен цената, която си е главен индикатор – една чанта от 100 евро определено не е Гучи или Прада, ето как може лесно да разпознаете фалшивото. При моделите Гучи, всяка чанта притежава знака GG, разположен успоредно на шевовете. Той е навсякъде – на цип, отвън и вътре в самата чанта. Освен това, марковите чанти се продават със специална бяла или зелена идентификационна карта, на която има странична дупчица и сериен номер, които я превръщат в уникат.
За Прада ще кажем, че се познава по буквата R, тя е леко изкривена. Плюс това, името на марката е гравирано по всички метални детайли. Ако сте забелязали от снимките, по цялата вътрешна страна, хоризонтално, е изписан надпис Prada, а под етикета и Made in Italy. Разбира се, тук също има сериен номер, който завършва неповторимия вид на модела.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *