Боя за коса онлайн

Как да постигнем естествени нюанси на косата у дома

Много често дамите са твърде дръзки когато дойде време за боядисване на косата. Избират смело тоновете, оправдавайки се, че дори и нещо да се обърка, косата ще порасне и пораженията ще се заличат.

За съжаление, това понякога може да отнеме месеци или дори над година, зависи какво са постигнали като резултат. За да не измъчвате излишно касата си избирайте внимателно боите и мястото, от което ги купувате.

AptekaMedea.bg е добър избор, защото продуктите тук са гарантирано качествени и със сигурност няма да попаднете на нещо, което да увреди косата ви. Все пак с такива неща не бива да се експериментира. Но как да сме сигурни, че ще се справим успешно с тази задача у дома?

Внимавайте с тоновете

Боя за коса онлайнКогато боядисвате косата си, има едно златно правило, от което не бива да се отклонявате. То е задължително да се уверите, че закупената от вас боя за коса е в рамките на два тона по-светла или по-тъмна от вашия естествен или основен цвят.

С други думи, ако имате тъмна коса и искате да добавите по-светли акценти, уверете се, че те са с не повече от 2 нива по-светли от вашия естествен цвят на косата. Това правило ще помогне да се гарантира, че косата ви няма да стане странна и неестествена.

Имайте предвид, че е възможно резултатът да е по-светла или тъмна коса, отколкото искате дори и само с един нюанс разлика, така че бъдете внимателни за да не се окажете с цветове, които не искате и не харесвате.

Как да постъпите ако искате по-решителна промяна

Ако се нуждаете от по-радикална промяна на цвета и не искате да предприемете тази стъпка постепенно, има резервен вариант, от който да се възползвате. Бихте могли да избелите косата си, така че новият цвят да се получи по-добре.

Това до известна степен ще ви гарантира, че ще получите желаните резултати. Този начин за боядисване е по-бърз и ефикасен, но имайте предвид, че това може да увреди косата ви, особено ако не го направите правилно.

Имайте предвид, че ако основният ви цвят е по-наситен, това ще донесе неочакван силен контраст в цвета, който сте решили да поставите отгоре. Така например, по-деликатните и “опушени” цветове могат по-лесно да бъдат боядисани, дори и ако са значително по-различни от цвета, в който искате да се боядисате сега.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *