Лазерна епилация и бременност

В поддържането на външния вид грижата за кожата заема едно от централните места, тъй като тя е най-големият орган в човешкото тяло. За да създава усещане за мекота и кадифен блясък, кожата трябва да бъде чиста и добре епилирана.

Професионалното обезкосмяване дава тези възможности на всяка дама, но има специални периоди в живота, които изискват изострено внимание по отношение на поддръжката. Бременността е на първо място сред тях. Този най-важен момент в живота на жената води до промени във фигурата и изобщо в организма, за които трябва да се положат специални грижи.

Лазерната епилация при бременност е много актуална поради факта, че през този период обезкосмяването се затруднява. Настъпват и хормонални промени, които усилват растежа на космените структури. Може да се появи първично окосмяване в зони, които преди това са били гладки и чисти. Необходимо е да се намери подходящ метод за поддръжка, който няма да навреди на майката и на бебето.

С уговорката, че консултацията с наблюдаващият бременността лекар-специалист е наложителна преди процедурата, лазерен център Satori предоставя услугата лазерна епилация за бъдещи майки в София, за да им помогне да се чувстват красиви и в месеците на щастливо очакване.

Лазерната епилация при бременните жени е алтернатива на болезнените методи, които е добре да се избягват в този период.

 

Защо лазерната епилация превъзхожда останалите методи за обезкосмяване при бременни жени?

 

Освен че лазерната епилация е много по-дълготрайна и премахва нуждата от чести манипулации за поддържане, тя е лишена от някои рискове, характерни за други методи.

  • Болковият синдром при други методи може да предизвика хормонален шок, а той води до стрес в тялото на бременната жена, който се отразява неблагоприятно на плода
  • В ранните месеци на бременността болката може да причини спонтанен аборт
  • Някои от методите, като обезкосмяване с горещ восък, са противопоказни за хора с разширени вени. Това състояние пък често съпровожда периодите на бременност.
  • Класическото бръснене в последните месеци за бременната жена е мисия невъзможна.

На фона на тези препятствия лазерната епилация е най-комфортният и безопасен метод за поддържане на кожата гладка и без неприятно окосмяване. Така редовните посещения при наблюдаващия бременността лекар не са проблемни моменти за бъдещата майка.

 

Някои митове относно вредата на лазерната епилация, свързани с бъдещи майки

 

Битува мнение, че лазерната епилация не е полезна за бъдещи майки или жени, планиращи скоро бременност, защото терапията уврежда половите органи и води до невъзможност за забременяване. Това е напълно погрешно виждане, породено от неразбирането на същността на лазерната терапия. Лъчът прониква само в повърхностния слой на кожата, където се намират космите и няма силата да навлезе до никой вътрешен орган, нито може да го увреди. Терапията е напълно безопасна в този смисъл.

По същата причина лазерната епилация не може да увреди плода, тъй като няма никакъв достъп до него.

Цената на лазерната епилация се изплаща с удобствата, които методът предоставя и това се забелязва най-вече в периоди, свързани с някакви затруднения около поддържането на кожата, какъвто е бременността. Лазерната епилация дава възможност за една грижа по-малко в ежедневието на бъдещата майка.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *