Наличието на добър личен кредит може да ви помогне да получите по-лесно заем, лизинг или дори апартамент. Лошият кредит може да бъде предизвикателство в почти всеки аспект на живота. Ако кредитът ви е претърпял удар, не се притеснявайте. Има начини да поправите кредита си и да започнете да се изкачвате отново нагоре. За да го направите, ще трябва да предприемете стъпки за възстановяване на кредитния си рейтинг и да установите нов опит с отговорни финансови навици.

 

Проверка за неточна информация

Първата стъпка в изчистването на кредитното ви досие е да проверите за грешки или неточна информация, която може да ви възпрепятства. Имайте предвид, че винаги можете да оспорите неточностите, дори и да не сте 100% сигурни, че те са неверни. Ако кредиторът не коригира грешката, можете да оспорите информацията, като подадете официално възражение до кредитните бюра.

 

Възстановяване на кредитния ви доклад

След като сте открили и коригирали всички грешки в кредитния си отчет, следващата стъпка е да започнете да възстановявате кредитния си рейтинг. Това може да стане чрез изплащане на дългове и създаване на нови кредити. Изплащане на дългове: Един от начините да повишите бързо кредитния си рейтинг е да изплатите дълг с висока лихва, например кредитна карта. По този начин можете директно да повишите кредитния си рейтинг, като намалите дълга в кредитния си отчет. Когато изплащате дълг, първо се съсредоточете върху изплащането на дълга с най-висок лихвен процент. Това ще ви помогне да спестите пари в дългосрочен план.

 

Активно погасяване на дългове

След като сте се погрижили за отстраняването на грешките и възстановяването на кредита си, следващата стъпка е да погасите активно дълговете, които в момента вредят на кредитния ви рейтинг. Създайте план за плащане: Ако имате дълг, който в момента влияе на кредитния ви рейтинг, може да успеете да накарате агенциите за кредитно отчитане да премахнат негативната информация от кредитния ви доклад, ако сключите споразумение за плащане.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *