Евтини лири за баня

Лири за баня – има ли смисъл от тях

Отоплението на дома не свършва само в хола и спалнята а реално засяга и банята. За това, от много години насам, в България се предлагат най-различни радиатори и отоплителни тела, които да загреят студената баня през зимата, за да намалят дискомфорта, особено сутрин.

Един от тези уреди е лирата за баня и днес ще разгледаме дали реално има смисъл от нея и какви алтернативи има тя и дали те си заслужават.

Какви са плюсовете на лирата за баня

Евтини лири за баняЛирата е един от най-често срещаните решения за отопление на банята в домашни условия, особено често се среща при малки помещения и има причина за това. Лирата като цяло е предназначена за малки помещения, тъй като тя действа като радиатор с по-малко материал, за постигане на по-широка термална стъпка в околността си.

Един от плюсовете й е че тя не заема почти никакви място, особено, когато уреда е бил инсталиран на правилното място спрямо размерите и разположението на банята. Това означава, че дори при наистина малки бани или тоалетни, вие все още ще разполагате с пространство, без да жертвате комфорта си.

Друг плюс е това, че лирата може да служи и за съхнене на дрехи и хавлии, което е особено трудоемко през зимата, когато времето е значително по-влажно. Така, всеки път когато използвате кърпата и тя е мокра, можете просто да оставите на лирата в банята и тя да е готова за ползване след броени минути.

Какви са недостатъците й

Недостатъците на лирата, е че реално тя няма особено голям обсег и ако се инсталира и използва като основен източник на топлина в банята, тя няма да служи особено добре в големи помещения. За това, когато търсите за начин да затоплите банята си, дайте си сметка дали лирата е правилното решения ако пространството е повече от 15 квадратни метра.

Друг недостатък, е че тя се нуждае както от вода, така и от електричество, като има варианти, които са лири само на ток или лири за баня само на топла вода. Тези на топла вода са най-икономичните, докато тези само на ток могат да харчат най-много.

Добри алтернативи на лирата за баня

Отоплителни тела за баня има много, но това дали са добри алтернативи на лирата изцяло зависи от размера на банята и вашите потребности. Ако ви трябва бърз начин на затопляне, то можете да вземете конвектор за баня с монтаж на стената, но пък те са за големи пространства предимно.

В крайна сметка, ако не можете да вземете решение какъв уред да вземете, или не сте сигурни каква лира искате, можете да се свържете с експертите от Klimatici.bg. Те имат повече от 15 години опит в сферата и могат да ви консултират за най-доброто решение спрямо вашите нужди.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *