Качествени кафемелачки: Какво да изберете за своя бизнес

Кафето без съмнение е една от най-популярните напитки в света. Всеки ден милиони и дори милиарди хора се наслаждават на сутрешната си чаша кафе, а България не прави изключение от това правило.

Ето защо, ако сте собственик или управител на ресторант, кафене или снек-бар, то вероятно отдавна сте се уверили, че кафето трябва да е неделима част от асортимента, който предлагате на своите клиенти.

Най-хубавото е, че не се изисква кой знае какво, освен избор на качествено кафе, машина за приготвянето му и качествена професионална кафемелачка (ако се нуждаете от подобно оборудване, можете да посетите MixHoReCa.com).

Какво кафе е най-добре да предложите на клиентите си

В света съществуват изключително много и различни сортове кафе, като всеки бизнес сам избира какво да предложи на своите клиенти. Въпреки това, трябва да имате предвид, че като цяло най-изгодно за вас е да ползвате кафе на зърна.

С времето, този начин на приготвяне на кафе ще ви донесе две големи ползи;

  • 1-во: Ще остави клиентите ви много доволни, защото кафето на зърна притежава по-добри вкусови и ароматни качества;
  • 2-ро: Ще можете да генерирате по-голяма печалба в дългосрочен план;

Машината ли е по-важна или кафемелачката

И машината за приготвяне на кафе и кафемелачката са от еднакво значение, защото участват еднакво в процеса на подготовка на напитката. Кафемелачката често се пренебрегва, но тя е от огромно значение.

Тя задължително трябва да е от професионален клас, тъй като ще се използва много интензивно. Ако изберете обикновена кафемелачка, твърде е вероятно тя да не издържи на натоварването и да се развали.

Кафето, което се мели в кафемелачка, може да бъде от различни сортове и произход, но машинката ще определи дали ще се насладят вашите посетители на най-доброто, което въпросния сорт предлага.

Важно е да се има предвид, че правилният начин на смилане на кафето зависи от начина на приготвяне на напитката. И все при това, кафето трябва да е фино смляно за да може да освободи своя вкус и аромат.

Каква трябва да бъде професионалната машинка за мелене на кафе

Професионалната кафемелачка трябва да отговаря на следните качества:

  • Тя трябва да има по-голяма вместимост, така че да не карате клиентите ви да чакат;
  • Тя трябва да може да издържа на голямо натоварване, без да се разваля (в едно натоварено заведение повредената кафемелачка може да доведе до много пропуснати ползи);
  • Трябва да е лесна за поддържане, тъй като се очаква да се използва доста интензивно.

В края на краищата, изборът на подходяща кафемелачка зависи от вас, но ако не сте сигурни в избора си, по-добре се консултирайте с някой, който разбора.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *