Какво не знаем, относно рибата?

Има голяма разлика между здравословното хранене и здравословния начин на живот. Всички от вас си спомнят, че докато са учили в училище като малки, са им казвали колко е полезна рибата и колко е добре да се яде. В днешно време нещата не са се променили. Ако отидете на диетолог, ще забележите, че той ще включи риба в менюто ви и различни морски дарове.

Запитвали ли сте се, защо рибата е толкова полезна и защо е добре да се ядат морски продукти?

Вижте няколко факта за нея, между които известни и не дотолкова известни:

В рибата има животински протеини, които са ни необходими. За разлика от протеините в месото, тези от рибата се абсорбират и усвояват много по-лесно от организма ни, защото имат по-малко съединителна тъкан.

Рибешкото масло е богато на много мастни киселини, между които Омега – 3 мастни киселини. Те могат да ни предпазят от редица заболявания, като например депресии, нервни заболявания, заболявания на сърдечно – съдовата система, заболявания на имунната и нервната системи, и др.

Омега – 3 незаменимите мастни киселини имат много висока физиологична активност, способни са да намалят липидите в кръвта ни, действат противовъзпалително. Те са от изключителна важност за вътреклетъчните процеси в тялото и могат да помогнат за намаляване на наднорменото тегло.

Рибата е много богата на минерали и витамини:

Витамини B6 и B12 – те са много важни за настроението ни и за добрата работа на имунната ни система, за нормалната работа на нервната система и за образуването на червени кръвни клетки;

Витамин D – този витамин е много полезен за костите. Съдържа се най-вече в рибата;

Витамини A и E – те са способни да забавят процеса на стареене, да ни предпазят от вредното в околната среда и да поддържат зрителната ни острота на ниво;

Фосфор – с негова помощ, мозъка ни функционира много по-добре;

Желязо – служи за пренасяне на кислород чрез кръвта;

Калий – подобрява имунната ни система и може да понижи кръвното налягане, укрепва зъбния емайл и може да контролира настроението ни;

Протеини – в рибата се съдържат много протеини, но сред най-полезните за тялото ни са метионинът и тауринът. Те са способни да подобрят психичното ни здраве и да ни отърват от наднорменото тегло.

Навярно вече разбрахте каква е ползата от рибата и защо тя е толкова различна от другите видове храни. В нито една друга храна не се срещат Омега – 3 мастните киселини. Те са толкова важни за организма ни, защото той не може да си ги набавя сам. За това е нужно да го снабдяваме с тях чрез храната или да използваме хранителни добавки, създадени специално за тази цел.

Рибеното масло съдържа много голямо количество Омега – 3 мастни киселини.

Какво да направите, ако не обичате да ядете риба?

Barleans е компания, която е един от лидерите в света, предлагащи напълно чисто и натурално рибено масло.

Ако се нуждаете от Омега – 3 мастни киселини и от рибено масло, можете да видите продуктите, предлагани от Barleans. Тази компания предлага само качествени продукти и има големи традиции в производството на рибеното масло.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *