Органично срещу платено търсене: Каква е разликата?

Органично срещу платено търсене: Каква е разликата?

След години на господство Google  губи властта си  върху пазара за търсене. Приложения, онлайн инструменти и дори други търсачки бавно започват да подкопават пазарния дял на Google, но какво означава това за органичните и платените търсения?

Това означава ли, че  традиционната SEO оптимизация или традиционните платени системи за търсене вече са безполезни? Колкото и да е странно, въпреки че начинът, по който хората търсят, се променя, методите, чрез които уебсайтът привлича нови потребители, не се променят.

Ето обобщение на органичното срещу платеното търсене на devzens.com, което включва разликите между двете.

Защо органичното срещу платеното търсене все още има значение?

Ако Google губи опората си, кога все още има аргумент за органично срещу платено търсене?

Причината е, че влиянието на Google стандартизира SEO и платените търсения. Вместо други компании/търсачки/инструменти/приложения да създадат свой собствен набор от правила, те просто се придържаха към стандартизираното от Google.

Това означава ли, че ако оптимизирам уебсайта си за Google, той ще бъде оптимизиран и за други търсачки, инструменти, приложения, онлайн мрежи и т.н.? Казано по-просто, да, така е.

Органични търсения и органична реклама

Вие добавяте съдържание към уебсайта си и създавате съдържание, което може да бъде прочетено от търсачките и онлайн инструментите, и те сами го подхващат. Това е съкратената версия на това какво представляват органичните търсения и органичната реклама.

Това е случай, когато създавате съдържание, което привлича хората, и съдържание, което е полезно. Това води до все повече и повече онлайн субекти, които обръщат внимание на вашия уебсайт. Това се случва органично по много начини, не само чрез обхождане на търсачката.

Например, някой може да намери някое от вашите изображения чрез телефонно приложение. Те могат да решат да го споделят в социалните медии с връзка към вашия уебсайт или да го споделят на собствения си уебсайт с връзка към вашия уебсайт. Този фрагмент на вниманието може да привлече други онлайн инструменти, приложения и търсачки към вашия уебсайт, което след това увеличава показването на вашия сайт.

Платени търсения и реклама

Органичният трафик отнема много време и изисква известна доза късмет, ако искате справедлив поток от хора, посещаващи уебсайта ви. Платеното търсене ще привлече хората към вашия уебсайт много бързо, но само докато сте готови да платите.

Платените резултати често са в горната част на инструмент/търсачка или отстрани на екрана/GUI. В много случаи те имат думата „Реклама“ до себе си или някакъв друг индикатор, че са платени разположения, като например цвят, различен от другите резултати на страницата.

Ако сте настроили правилно своите платени търсения, тогава рекламата ви за платено търсене трябва да се показва всеки път, когато някой от вашата целева аудитория стартира търсене. Например, ако продавате обувки и някой търси нови обувки, тогава вашата компания трябва да се появи в горната част на резултатите от търсенето, ако сте платили достатъчно пари.

SEO оптимизация срещу AdWords?

Google AdWords вече се нарича Google Ads. Google използва както органични ключови думи, така и вашите маркирани ключови думи, за да реши как трябва да класира уебсайта ви. Той също така използва големи данни, събрани от използване на търсачки, потребители на YouTube, Google Ads и Chrome.

Google Ads ще допринесе малко за вашата органична SEO оптимизация, защото привлича вниманието към вашия уебсайт. Това помага на вашия уебсайт да се изкачи в резултатите на търсачката. Основният фокус на рекламодателите обаче е да привлекат целеви трафик към уебсайт.

Както органичната SEO оптимизация, така и Google рекламите могат да привлекат хора към вашия уебсайт, но методът и целта на всяка от тях са различни. Google Ads е по-насочен.

Позволява ви да привлечете определен брой хора, за да можете да тествате уебсайта си. Например, ако тези целеви хора не направят покупка, тогава знаете, че вашият маркетинг на страницата се проваля, а не маркетингът извън страницата или класирането в търсачките.

Дали това е един или друг случай?

В една добра онлайн стратегия трябва да е да имате и двете. От една страна, вие оптимизирате съдържанието си, така че да се класира нагоре в различните търсачки, онлайн инструменти и т.н. От друга страна, вие привличате правилните хора към уебсайта си с платени търсения.

Понякога се изискват платени търсения просто защото няма друг начин вашата целева аудитория да види съдържанието ви. След като целевата ви аудитория започне да посещава редовно, тогава и вашето органично SEO, и вашият собствен маркетинг на страницата ще започнат да поемат тежестта.

Дори вашият уебсайт да получава много трафик от приложения, търсачки и т.н., все пак е добра идея да използвате платена реклама при търсене, защото тя поддържа огъня.

Намаляването на посетителите може да доведе до верига с отрицателна обратна връзка, при която по-малко хора посещават сайта ви. Има много уебсайтове, които се поддържат от платена реклама. Например Amazon има масово онлайн присъствие, но все още виждате реклами за уебсайта, защото част от успеха му се дължи на платена реклама.

Органичните търсения винаги ще имат предимство

Платената реклама винаги ще бъде най-мощният инструмент на ваше разположение, „АКО“ сте готови постоянно да плащате за нея и да я поддържате. Оптимизирайте съдържанието си за търсения и след време съдържанието ви ще се продава само.

Очевидно е, че не можем да отхвърлим силата на платените търсения и ефекта, който имат. Ето защо най-големите марки и компании със сини чипове са в състояние да доминират в търсачките като Google. Независимо от това, във ваш интерес е търсенето да оптимизира съдържанието ви, така че търсачките, онлайн инструментите, приложенията и софтуерът за търсене да могат да намерят уебсайта ви и да привлекат трафик към него.

След като вашият уебсайт започне да се класира и след като има достатъчно съдържание и достатъчно история, той ще се увековечи до точката, в която ще са необходими години на умишлено пренебрегване, за да се намали неговото присъствие в търсачката/онлайн.

Изисква се готова смес от двете, казват от extremeseo.net

Никога не става въпрос за органично срещу платено търсене; и двете са необходими за истински онлайн успех. Като малък до среден бизнес не можете да си позволите да харчите пари просто за разрастване на марката или за подобряване на вашето онлайн присъствие. Трябва да използвате платени търсения с цел преобразуване на вашия трафик. Междувременно трябва да създадете солидна основа за вашата SEO оптимизация.

Превръщането на рекламен кликер в купувач не е лесна задача, но ако можете да конвертирате хората поне на полупоследователна основа, тогава част от вашия платен маркетинг при търсене ще бъде подкрепен от продажбите, които правите. Най-малкото, това ще ви позволи да подобрите своя онлайн обхват, което спомага за разпространението на информираността за марката, като същевременно подобрява популярността (и следователно класирането в търсачката) на вашия уебсайт.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *