Може ли всеки да използва вашия уебсайт с лекота? – Mobile-First Design

Може ли всеки да използва вашия уебсайт с лекота? – Mobile-First Design

Както подсказва името му, принципът за проектиране на първо място за мобилни устройства предполага проектиране на уебсайтове и цифрови продукти първо за по-малки мобилни екрани, преди да се премине към по-големи екрани, като настолни компютри и лаптопи.

Тъй като смартфоните сега представляват над 50% от целия уеб трафик в световен мащаб, а броят на потребителите на мобилни телефони се увеличава бързо всяка година, гарантирането, че вашият уебсайт е оптимизиран за преносими устройства, е по-важно от всякога.

Мобилните устройства имат най-много ограничения по отношение на размерите и честотната лента, така че сме принудени първо да дадем приоритет на най-важното съдържание и следователно да гарантираме, че дизайнът се превежда добре на широка гама от устройства.

Как да започнете с мобилен дизайн.

Разберете какво е важно.

Направете списък или електронна таблица със съдържанието, което искате да включите в уебсайта си, и го подредете по важност. Тази стъпка е от решаващо значение, за да започнете с мобилния дизайн, тъй като ви позволява да знаете кои елементи трябва да бъдат видими, когато потребителите кликнат до вашия сайт и какво може да бъде пропуснато или поставено другаде.

Не го усложнявай, твърди за правилно – fine-life.net .

Визуалната недвижимост е ограничена на ръчен екран, така че често е най-добре да поддържате дизайна си ясен и стегнат, за да създадете безпроблемно потребителско изживяване.

Първата стъпка трябва да ви помогне да филтрирате най-важните части от съдържанието от останалите.

Препоръчваме ви да следвате съветите в този блог за  бръснача на Окам и как да намалите сложността на уебсайта си.

Направете навигацията безпроблемна.

За разлика от компютърната мишка, нашите пръсти и палци обикновено са по-широки и по-малко точни. Ето защо е важно да се уверите, че всички ваши интерактивни точки на допир – бутони, менюта, връзки и т.н. – могат да се използват на ръчно устройство.

Най-очевидната отправна точка за това е да се уверите, че са достатъчно големи за докосване. Също така е важно да получите правилната позиция и разстояние на мобилен уебсайт. Вашият бутон, меню или връзка лесни ли са за достигане от вашия потребител с пръст или палец?

Тествайте го. И след това го тествайте отново.

Винаги е добре да се поставите на мястото на вашите потребители. По време на процеса на проектиране тествайте как вашето съдържание се показва на по-малък мобилен екран и проверете дали вашите елементи, върху които можете да кликвате, работят добре за ръчно взаимодействие.

Не се страхувайте да получите мненията на други хора, като ги помолите да тестват и вашия дизайн. Ако разполагате с бюджет, можете дори да отидете още една крачка напред и да създадете група от хора, избрани от вашата целева аудитория, които да тестват и дават обратна връзка.

Ключови изводи:

  • Първо проектирайте за по-малък екран на смартфон.
  • Уверете се, че елементите, върху които може да се кликне, могат да се използват на ръчно устройство.
  • Дайте приоритет на най-важното съдържание.

Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *