Локално SEO: Заслужава ли си за вашия бизнес?

Локално SEO: Заслужава ли си за вашия бизнес?

Локалното SEO е от съществено значение за всеки бизнес, който иска да увеличи посещаемостта си, например магазини, ресторанти, фризьори и т.н. SEO е оптимизацията за търсачки на вашия уебсайт и процесът на подобряване на присъствието на уебсайта ви, за да се класирате по-високо в търсачките и да донесете в повече органичен трафик към вашия сайт. Локалната SEO оптимизация е малка част от този процес и се фокусира върху подобряване на вашето онлайн присъствие и насочване към конкретна местна област.

Важно ли е местното SEO за моя бизнес? Питаме и 5ttree.com

Има много причини, поради които локалната SEO оптимизация може да бъде важна за вашия бизнес:

Отличете се от местната конкуренция.

Разрастването на вашия бизнес онлайн е стандартен процес за всеки бизнес в наши дни, следователно, като не оптимизирате присъствието на уебсайта си и местното SEO, вие поставяте бизнеса си в неизгодно положение и намалявате конкуренцията за вашите конкуренти.

„76% от хората, които търсят на смартфона си нещо наблизо, посещават бизнеса в рамките на един ден.“ – Google .

Направете вашия бизнес по-лесен за намиране онлайн.

Ако клиент търси вашия бизнес, увеличаването на вашето местно SEO го прави по-лесно за него да ви намери. Например, ако клиент види или чуе за вашия бизнес и иска да научи повече, преди да го посети, информацията е точно там, за да я намери.

Естествено, като увеличавате местния трафик към вашия сайт, вие също така увеличавате общия трафик към вашия сайт, което от своя страна ще повиши вашата SEO оптимизация.

Помогнете на повече хора да намерят вашия бизнес.

Знаете ли, че 30% от всички мобилни търсения са свързани с местоположение?

Вашият уебсайт може да предложи ценна информация, като например как да намерят хората вашия бизнес. Това е от съществено значение, тъй като колкото повече пречки има между вашия бизнес и клиент, толкова по-малка е вероятността те да ви посетят.

Как да започнете да подобрявате местното си SEO.

Когато започвате с локално SEO, уверете се, че сте предоставили цялата информация за вашия бизнес и уебсайт, така че потенциалните клиенти да имат достъп до тях лесно и бързо. Създаването на профил на вашия бизнес в Google Business е чудесен начин да предложите цялата си важна информация направо от търсачката на Google. Регистрирането в социални медии и други директории, като например Yellp, е друг чудесен начин да общувате с местната общност и да започнете да развивате връзка с местната област.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, когато започвате да подобрявате местното си SEO, са ключовите думи и фрази.

Запитайте се: Какво търсят моите клиенти, когато се опитват да намерят моя бизнес?

Обмислете всички услуги или продукти, които предлагате, и се уверете, че ги включвате.

Например, фризьор ще включи фризьор в своите ключови думи, но също така и прическа, цвят на косата, акценти, подстригване, слоеве и т.н. Приложенията за изследване на ключови думи/търсене са чудесен инструмент, за да гарантирате, че напълно оптимизирате ключовите думи, които включвате във вашия сайт .

Можете също така да помислите за писане на блог на уебсайта си за вашия бизнес, вашия местен район или продуктите/услугите, които предлагате. Въпреки че това може да изглежда отнема много време, това е ефективен начин да подобрите SEO оптимизацията на вашия уебсайт и да му помогнете да се класира по-високо.

И накрая, уверете се, че вашият уебсайт е удобен за мобилни устройства. С мобилните телефони, които сега представляват над 50% от целия уеб трафик в световен мащаб, а броят на мобилните потребители бързо нараства всяка година, гарантирането, че вашият уебсайт е оптимизиран за преносими устройства, е по-важно от всякога.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *