Основните качества и приложения на термосвиваемия шлаух

Термосвиваемите тръби биват произвеждани за различни приложения. Уникалната характеристика на този продукт от флуорополимер е фактът, че има „памет“, която се активира, когато върху него се приложи топлина. Шлаухът обикновено е изработен от синтетични влакна или полиолефин, който се свива, когато бъде нагрят. Точният състав на всеки един вид от тези тръбички зависи от предвиденото за тях приложение.

Как работи това изделие

Шлаухът бива първоначално екструдиран или оформен, като материалът бива разширен чрез изпълване с въздух. След това тръбата бива приплъзната върху обект, който се нуждае от защита. В този момент топлината може да бъде приложена най-подходящо чрез използването на пистолет за горещ въздух, с помощта на който тръбата се свива, като образува уплътнение около необходимия диаметър.
Термосвиваемият шлаух представлява перфектна комбинация от флуорополимери, които могат да отговарят на различни зададени форми и размери. Този продукт е корозивно устойчив и поддържа обхванатите от него обекти защитени от въздействието на химикали или каквито и да е механични повреди с безпроблемната си повърхност и незалепващо покритие. Свойството на устойчивост на атмосферните влияния също е отлично, а тръбичката осигурява също така и електрическа изолация.

Свойства

Съществуват няколко практически приложения за термошлауха – той изолира жици, проводници, съединения, връзки, терминали и осигурява електрическата защита на кабели. Освен това веществото, от което е изграден този продукт, предпазва чувствителните материали от влага, което помага на използващите го да избегнат необходимостта от подмяна на оборудване. Също така премахва и опасността от пожар или токов удар, като поддържа помещенията по-безопасни.
Някои продукти имат по-добра химическа устойчивост, докато други имат по-голяма гъвкавост при ниски температури и термична стабилност при високи такива. Други търсени качества са ограниченото дългосрочно износване, противовъзпламенителните свойства, ниският коефициент на триене и незалепващите качества.

Приложения

Някои от най-разпространените начини на използване на шлауха включват – за електрическа изолация, запечатване на снадки, свързване на кабели, намаляване на напрежението от огъване и увиване на проводници, механично пакетиране, както и опазване на околната среда и идентификация на даден обект.
Електронната индустрия и фирмите, занимаващи се с производство на електроуреди, се нуждаят от продукт, който може да бъде използван за приложения при ниско и средно напрежение. Видовете шлаух варират от по-тънкостенни до по-дебели тръби, обгръщащи ръкави за ремонт и термосвиваеми капачки.
Също така има широк спектър от автомобилни приложения за този продукт. Тръбичката се използва за защита и групиране на кабели, а също за уплътняване на снадки на проводници, терминали, наушници и кабелни обувки. Изолацията срещу високи температури се прилага при електронните компоненти в превозни средства.

В електрониката много компании имат нужда от шлаух за изолация, херметизиране и защита на своите продукти. Тръбичките биват одобрявани в съответствие с UL, CAS, ROHS и други международни стандарти за безопасност при електричеството и електрическите устройства. Тези норми намират широко приложение – в космическите изследвания, индустрията, морските съдове и при автомобилите.

Термошлаухът има много приложения в индустрията и бизнеса. Почти всяка компания – от производител на коли до офис доставчик трябва да знае приложенията на този материал и да инвестира в него. От електрониката до бита, тези тръбички биват все по-широко разпространени. Запознайте се и вие и ще видите как този продукт ще улесни много вашата работа и живот.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *