Как да си купим лаптоп батерия

На пазара има голям брой производители на преносими компютри с широк диапазон от конфигурации. Захранващите елементи на лаптопите са също толкова разнообразни, като се различават по дизайн, спецификация и конфигурация. Производителите трябва да съобразят дизайна на една лаптоп батерия с изискванията за мощност и с останалото свободно място в лаптопа. В повечето случаи производителите на лаптопите поръчват батериите от компании, специализирани в производството именно на този елемент.
Всички модерни преносими компютри имат леки литиево – йонни или литиево – полимерни батерии, които са достатъчно мощни за да захранят тях и всичките им аксесоари, като USB устройства, DVD и други.
При нормално ползване литиевите батерии имат живот около 3 години, но това е относително и зависи от много неща. Като индикатор, че батерията трябва да се смени с нова може да ви послужи спирането на лаптопа минути след изключването му от захранващата мрежа.
Когато стане наложително смяната на батерията е препоръчително новата да се вземе от оторизиран дилър. Той ще ви даде точният модел за вашият лаптоп, като може да ви предложи и батерия с повишен капацитет, която е съвместима с вашият модел лаптоп. Ето един пример- батерия за лаптоп TOSHIBA PA3356U и батерия за лаптоп ТOSHIBA PA3356U(H) са с еднаква съвместимост, дизайн и волтаж, но първата е с 6 клетки, а втората с 12, което води до повишаване на милиамперите от 4400 на 8800. Това ще ви даде доста голямо преимущество, затова се посъветвайте със специалистите, те ще ви дадат най-добрият съвет.
Когато поръчвате батерия от онлайн магазин, първо вижте точният модел на старата, а за да сте сигурни е препоръчително да се консултирате с дилъра. Това може да стане чрез телефоните в сайта или чрез онлайн чат, който всеки уважаващ себе си онлайн магазин има.
Новата батерия задължително трябва да идва с гаранция, а също така преди да я платите отворете пратката за да я огледате за механични повреди. Добрите онлайн магазини за лаптоп батерии дават едноседмичен срок за да тествате новата си придобивка и ако останете недоволни връщате продукта и си получавате парите обратно.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *