Строителни машини втора употреба под наем

Безспорно икономическата криза през последните години сериозно засегна строителния бранш. Много строителни фирми фалираха, а други са на ръба на оцеляването. Това е една от основните причини търговията със строителни машини да спадне почти с 50 процента. Невъзможността на голяма част от фирмите да инвестират в строителна техника създаде нов бранш – отдаване на машини втора употреба под наем. На пазара се появиха много фирми, които предлагат тази услуга и вече повечето от строителните фирми редовно прибягват до техните услуги.

На европейско ниво, въпреки всичко, бранша бележи високи темпове на развитие и производителите на лека и тежка механизация непрекъснато усъвършенстват и създават нова строителна техника, която обаче е трудно достъпна ценово за повечето от строителните фирми. Така отдаването на машини втора употреба под наем процъфтява през последните години. В момента може да се наеме всякаква техника и безспорно самият пазар наложи съществуването на този бранш.

Да наемеш строителна техника за известен период или за извършване на определена дейност, е много по-лесно и евтино, отколкото да я закупиш и да вложиш огромни средства, възвращаемостта, на които ще бъде доста далеч във времето. Именно затова тази дейност придобива все по-голяма популярност и строителните фирми вече рядко се замислят да искат кредити и да инвестират в тежка и дори лека механизация. Плюсовете да наемеш техника вместо да я купиш са много. Като се започне от това, че не се налага да дават огромни суми пари и се свърши с това, че поддръжката на такава строителна техника също изисква големи ресурси. Просто наемаш строителни машини втора употреба, свършваш работата, за която са ти нужни и след това ги връщаш без да се налага да ги поддържаш или да поддържаш оператори за тях. Можеш лесно и бързо да си направиш сметка за необходимите разходи и да ги заложиш в крайната цена на строителната услугата.

И все пак защо е по-подходящо да се наемт строителни машини втора употреба?

  1. На първо място при липса на достатъчно ресурси.
  2. Не искате и нямате възможност да съхранявате и поддържате строителните машини
  3. Нужен Ви е свободен капитал,с който фирмата да оперира за да оцелее в кризата
  4. Не искате да инвестирате в механизация, защото няма как да купите всичко необходимо
  5. Не искате да държите на склад машини, които не са Ви нужни непрекъснато
  6. Поддръжката и сервизирането им не е по силите на фирмата Ви

В крайна сметка за една строителна фирма е важно да притежава най-често използваната техника. Всичко останало би могло да се наема и след това да се връща на фирмите, които поемат грижата за тяхната поддръжка. В крайна сметка търсенето е наложило създаването на фирми занимаващи се с отдаване на машини втора употреба под наем.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *