5 билки, които да засадите в ранна пролет

Нека да вземем думата билки условно, в текста ще стане дума за 5 вида растения, които се използват в домашната кулинария, за правене на чай и отвари, а някои от тях са много красиви и са идеално допълнение към домашната флора. Общото между тях е, че можете да ги засадите в много ранна пролет.

 

Нека да започнем с кориандъра. Можете да го засадите от семе в ранна пролет и дори да има остатъци от сняг в градината, това няма да му попречи да покълне и да имате възможно най-ранния кориандър. Той има прекрасен аромат и широко приложение.

 

Нека да продължим с маточината. Тази прекрасна и ароматна билка от семейството на ментата. За разлика от кориандъра, маточината не се сади директно в земята, но се поставя в нещо като контейнер и тогава се поставя в почвата. Тя ще ‘избяга’ от контейнера и ще порасне много преди лятото да почне да упражнява стрес над нея.

 

Едно прекрасно растение, което заслужава място във всяка градина е пореча. То обича да се разпространява, така че когато го засадите в ранна пролет, много преди да настъпи заплашителното жарко слънце, ще имате една красота повече в градината.

 

С предложението да засадите копър в градината, продължаваме кулинарната концепция. Той обича хладната пролетна почва и обича да бъде пресяван, така че след като го подрязвате за вашите рецепти, можете да го пресаждате на седмични интервали. Това ще ви осигури много от него, за доста време напред.

 

Босилек – защо го предлагаме след като той обича топлината и слънцето? Ами защото можете да го засадите сега в ранна пролет в саксия вътре вкъщи и когато времето стане подходящо, да го пресадите навън. Така ще имате от този прекрасен аромат и вкус до много късна есен.

 


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *