Работа с хоби техника – принципи на самообучение

pВ наши дни всеки, който успее да поправи нещо сам вкъщи започва да се смята за майстор. Разбира се човек не може да свърши всичко сам, но когато в него се събуди желанието да поправя все повече неща сам, то ще му трябва наръчник, повече хоби техника и време което да посвети на нещата, които би искал да научи.

Нека да започнем от хоби техниката и най-простите неща, които човек може да иска да научи. Сред лесните за правене, но и лесни да се сгрешат неща са: да се постави  картина в хола и коридора, да смени разхлабавен контакт, да постави етажерка, да монтира полилей или да монтира конзолен аксесоар в банята или кухнята.

Това са доста обикновени неща, които изискват обаче присъствието на хоби техника и ръчни инструменти.  Например за да разберете дали картина е поставена правилно не трябва да изредите всички от бабата до внучето и да ги питате дали е равномерно на стената, трябва ви просто един пластмасов нивелир. Преди обаче да поставите картината трябва да пробиете дупка в стената с хоби пробивна техника, да поставите дюбел или пирон с ръчни инструменти и т.н.

Всичко изредено дотук е лесно и просто, и не изисква толкова много познания, но изисква някои принципи на самообучение, които ако практикувате добре, ще ви доведат до много добри резултати. Когато се появи малък проблем вкъщи, при който трябва да се намесите, трябва първо да надникнете в сложността на проблема. Ако имате познания как да стане ремонта или намесата, то тогава следващата стъпка е да определите дали разполагате с необходимите инструменти и хоби техника. При положение, че да, просто пристъпете към намесата.

Един от принципите на самообучение е свързан с познаването на самите хоби инструменти и тяхното използване. Днес в Интернет можете да намерите достатъчно видео наръчници за това как майсторите се справят с една или друга задача. Това може да ви послужи за основа. На първо време обаче трябва да проверите в килера или гаража с какви инструменти и какъв диапазон за ремонти обхващат. Попълнете колекцията си и започнете да отделяте време за това как да използвате правилно инструментите.


от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *