Как ъпдейтът Колибри на Google влияе на линковете ви и какво да правим?

С последния си ъпдейт в алгоритъма Колибри, Google накара по-голямата част от притежателите на уебсайтове да изпаднат в истинско затруднение и да си задават въпроса как ще се отрази това на линковете им. И въпреки че все още е рано да се разбере напълно какво е влиянието на този ъпдейт, има няколко различни идеи.
Защо от Google решиха да направят ъпдейт в алгоритъма си толкова скоро след последния?
Това се дължи на факта, че потребителите търсят по различен начин в търсещите машини. Вместо да търсят със само две или три ключови думи, потребителите вече предпочитат да използват малко по-дълги заявки за търсене в търсачките. От Google искат да са сигурни, че ще успеят да отговорят на тези въпроси, така че да не се налага потребителят да напуска търсачката, за да намери информацията, която му е нужна.

Какво е влиянието на колибри върху линковете?
Изграждането на линкове си остава важен фактор както винаги, но трябва да бъдат прилагани нови стратегии за линкове, тъй като с помощта на новия алгоритъм може да се отговаря на въпроса на даден потребител преди дори той да е кликнал на даден уебсайт. Ето и няколко важни фактора, които трябва да имате предвид:

1. Доброто съдържание и качествените връзки може и да не са достатъчни

Страниците от резултати в търсенето може да е състезание между отговора, който Google осигурява и подсигуряването на това, че даден уебсайт дава всички отговори на въпросите, които даден потребител може да има.

2. Преработете съдържанието си

Естествено, че не искате съдържанието ви да е във формат на въпроси и отговори, но трябва да го преработите, като имате предвид въпросите на потребителите. Опитайте с търсене “allintitle:вашият уебсайт”, за да видите как трябва да преработите съдържанието си.

3. Отново качествено съдържание
Линкове, които идват от релевантни източници, свързването с авторитетни публикации и съдържание, което предоставя отговори, ще привлече потребителите. Единственият фактор, който е сигурен в SEO прогнозите за 2014 е това, че качественото съдържание ще остане.

4. Използвайте Google+
Авторството е доста важна реклама и може да използвате профила си в Google+ за да го свържете със съдържанието си. По този начин ще си изградите авторитет, защото хората ще могат да видят кои сте.

5. Използвайте всички налични опции
Google има няколко различни възможности, чрез които може да разпространявате лесно съдържание. Една от тях е възможността за разпространяване на видео съдържание чрез YouTube.

В заключение трябва да кажем, че ъпдейтът Колибри не е нещо, от което трябва да се страхуваме. Вместо това може да погледнем на него като начин, чрез който всеки ще може да получи по-чисти резултати и отговори на въпросите си. Въпреки това обаче, не трябва да сте изненадани, че позициите на уебсайта ви се променят. Надяваме се, че с информацията, която ви предоставихме ще успеете да се подготвите за тези промени и ще предприемете незабавни действия.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *