Бързото зареждане на страници и оптимизацията

Напоследък все повече международни компании обмислят да започнат да се занимават сами с хостинга си. Причината за този глобален тренд е идеята, че Google акцентира върху бързината на страницата при представяне на органичните резултати. Казано с други думи, колкото по-бърза е страницата ви, толкова по-нагоре ще излиза.
След излизането на тази новина много хора се впуснаха в разсъждения как да подобрят скоростта на страниците си. А още повече започнаха да се чудят как именно Google ще измерва тази скорост. Много компании избраха да имат локални сървъри, въпреки по-високата цена.

Не се вълнувайте прекалено за класирането

Тук идва наистина важният въпрос: Дали локалния хостинг ще ни помогне да излезем на челни позиции в класирането. Отговорът е: Да. Все пак не трябва да се забравя, че това е само един компонент от оптимизацията. Ако вашият сайт е добре оптимизиран и добре подържан, локалният ви хостинг може да ви помогне да се изкачите още малко в резултатите. Но няма да се появите на челна позиция само, защото имате локален хостинг и зле оптимизиран сайт.
Не забравяйте, че бързината на вашата страница е фактор в оценката на AdWords. Tова е още една точка в полза на местния хостинг.

Отговорите

Кое е най-правилното решение? Истината е, че всяко решение трябва да бъде взето според конкретната ситуация. Това се налага, защото има прекалено мнго фактори, които трябва да се вземат предвид. Например: размерът на сайта, каква степен на сигурност трябва да му бъде осигурена, свободно пространство в местните сървъри и др. Можете да осигурите местен хостинг само на новинарските сайтове и локалните блогове. За глобалните сайтове ще се наложат комбинация от решения.
Едно е ясно, няма да има едно единствено решение, което може да отговори на нуждите на всяка страница. Има много трудни ситуации, като достигането до Китай, например. Там има наистина много предизвикателства, пред които компаниите ще бъдат изправени. Тук те трябва да се справят с цензурата, отколкото с технически трудности.
Амбициозните изследователи на пазара ще се опитат да намерят универсално решение, което да действа въпреки времето и пространството. Те ще се опитат да създадат системи, които да им гарантират успех на всички пазари. Това няма да е валидна истина за всички, но е факт, че през идните години печалбите от местен хостинг би трябвало да се увеличат.

Как да увеличите скоростта на страницата си?

Ако искате да подобрите класирането си в търсачките, има и по-ефективни начини да го направите. Ако се притеснявате за скоростта на сайта си, то това трябва да е само, защото може да доведе до отлив на потребители.
– Сведете до минимум HTTP заявките – Страниците ви ще се зареждат много по-бързо, ако имат малко HTTP заявки. Това означава да намалите броя на елементите, които трябва да се зараждат, като скриптове, снимки и др.
– Използвайте кеширане – Това създава HTML страница за URL, така че не се налага динамичните сайтове да построяват страница, всеки път, когато потребител потърси URL-то.
– Намалете връзките – Не използвайте правилото за 301 пренасочвания, когато това е възможно. 301 пренасочване ще принуди браузъра да повика ново URL, а това ще направи заявка за HTTP, което удължава времето.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *