Точен анализ на храните за кучета

Когато купувате храна за вашето куче, вие трябва да се  уверите в нейното съдържание, да разберем нейните съставки, да разберем какви естествени вещества се използват за нейната изработка.

Нуждата от  въглехидрати, протеините, мазнини в храната за всяко куче е различно и зависи от неговия начин на живот и възраст, темперамент, активност (Различните породи имат различна нужда от движение) и т.н. Не трябва да се водим от ниската цена, а от качеството на самата храна.

Дели на суха храна/гранули/ и консервирана месеста.

Гранулите като цяло се делят на класове

Супер премиум, премиум, економи, разделят се по качество и процентно съдържание на въглехидрати, протеини и мазнини. На етикетите се описват протеините, мазнините, пепелта и влагата, останалите проценти някак се губят – те са за въглехидрата, който не се описва, т.к. е в цялост несмилаем за късия храносмилателен тракт на кучето.

Източникът на въглехидрати в кучешка храна, както еобикновено са зърнени култури: ориз, ечемик, пшеница, овес, грах или зеленчуци като моркови или картофи. Дебел е не само източник на енергия, но също така подобрява вкуса на храната. По-добре е, ако храната се използва мазнина от птици, не се засадят соя, царевица или шафраново. Необходими са също диетични фибри под формата на сурови влакна, която нормализира храносмилателния тракт. Към това се добавя към чипа фураж цвекло, домати кюспе, трици.

Колкото по-нисък клас е една храна, толкова повече несмилаеми за кучето съставки съдържа. Затова се казва, чеако искаш да знаеш с какво храниш, ще разбереш по изпражненията на кучето.

Някои марки кучешка храна съдържат много голямо количество протеини, които не се препоръчват за всички кучета. За да сте сигурни, кое е по-добре за вашия най-добър приятел се консултирайте с ветеринарен лекар .

Хранителните съставки на кучешките храни са изброени върху етикетите на опаковките.

В случай, те са на върха на списъка на съставките, следователно храната е богат източник на протеини и е лесно смилаема.

Когато храната се приготвя вкъщи, най-добре се вижда, какво се слага вътре и може да се „нагоди“ по нуждите на кученцето.

Източник: Новини от Разлог -pirin24.bg

 


Публикувана

в

, , ,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *