Съвети за размера на хладилник

Първият (и най -очевиден) параметър при избора на бяла техника е размерът на хладилника. Със сигурност преди да купите, ще помислите къде ще стои хладилникът и колко място можете да отделите за него. По правило хладилникът се намира в кухнята. Типичната кухня е от 6 до 12 квадратни метра.

Стандартът за такава стая е хладилник с ширина 60 сантиметра и приблизително същата дълбочина. Ширината от 60 сантиметра е стандартен параметър, приет в кухненските уреди: електрическите печки, съдомиялните машини, фурните и др. са с еднаква ширина. Дълбочината от 60 сантиметра също е общоприет стандарт не само за свободно стоящи хладилници, но и за обикновени кухненски плотове. За вградените модели стандартната дълбочина е 55 сантиметра.

Отклоненията от тези размери към по -голямата страна трябва да бъдат обмислени предварително: твърде широк хладилник може да доведе до факта, че в кухнята остава малко място, а твърде дълбоко може да „стърчи“ и да се откроява от общия интериор .

Височината е най -променливият параметър. Като цяло в свободно стоящ хладилник той е ограничен само от елементарни съображения за комфорта на всички бъдещи потребители: за човек с нисък ръст ще бъде неудобно да използва висок хладилник (полезно е да запомните това особено за съпрузите, които искате да „организирате изненада“). Но когато купувате вграден хладилник, ще трябва да се погрижите той да пасне по височина на кухненския комплект.

Има и по -малки хладилници с ширина 45 сантиметра. Обикновено нямат фризер и се използват там, където наистина няма място за хладилник в пълен размер.

Също така, когато оценявате местоположението на хладилника, е полезно веднага да помислите по какъв начин ще се отворят вратите и дали нещо ще им пречи. Много съвременни хладилници са оборудвани с универсални врати (достатъчно е само да преместите пантите на другата страна), но все пак си струва да разберете този момент, особено ако не сте готови да направите това сами и намесата на майстор е задължително.

 


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *