Как да кандидатствате за личен кредит?

кредитите- топ кредитни компанииМожете да започнете процеса, като се обърнете към кредитор, на когото имате доверие. Той може да ви зададе въпроси за финансите ви и да ви насочи към заеми, които отговарят на нуждите ви.

Разговорите с няколко кредитори могат да ви дадат представа за наличните възможности. Не се притеснявайте да задавате въпроси. Добрият заемодател ще бъде готов да ви обясни какво можете да очаквате, ако получите заем.

Получаването на предварителна квалификация за заем е добър начин да разберете дали има вероятност да бъдете одобрени. Много заемодатели ви позволяват да кандидатствате за предварителна квалификация онлайн. Това няма да се отрази на кредитния ви рейтинг.

След като решите кой заем искате, е време да изпратите официално заявление до избрания от вас кредитор. Обикновено кредиторите изискват от вас да предоставите следните документи към заявлението си:

  • Номер на социалната ви осигуровка или издадена от правителството лична карта
  • Доказателство за адреса ви, например сметка за комунални услуги (електричество, газ, ..)
  • Доказателство за доходите ви, например фиш за заплата.
  • Информация за контакт с вашия работодател
  • Списък на месечните ви плащания по дълга

Съвети за получаване на одобрение за заем

Ако първата ви молба за кредит не е одобрена, не се обезкуражавайте. Можете да се опитате да подобрите шансовете си, преди да опитате отново. Ето някои стратегии, които могат да ви помогнат да получите одобрение за личен заем.

Повишаване на кредитния ви рейтинг

Ако кредитният ви рейтинг е по-нисък от този, можете да започнете да го повишавате, като се уверите, че плащате всички сметки навреме всеки месец.

Ако откриете някакви грешки, които биха могли да повлияят на кредитния ви рейтинг, не забравяйте да съобщите за тях, за да могат да бъдат коригирани.

Кандидатствайте с подпис на поръчител

Ако имате член на семейството или приятел с отличен кредит, помислете дали да не го помолите да подпише вашия заем. Подписвайки молбата ви, това лице се съгласява да изплати заема ви, ако не правите вноски. Заемодателят може да е по-склонен да одобри молбата ви, ако някой с висок кредитен рейтинг е ваш поръчител.

Увеличете доходите си

За да решат дали да одобрят молбата ви за кредит, кредиторите искат да знаят какъв е годишният ви доход. Може да сте в състояние да печелите повече пари с работа на непълно работно време в допълнение към постоянната си работа или като започнете страничен бизнес. Не забравяйте да включите доходите си от всички източници в заявлението си.

Вземете по-малка сума назаем

Когато кандидатствате за заем, бъдете реалисти за това колко пари са ви необходими. Възможно е да отговаряте на условията за по-малък заем, дори ако преди това не сте били одобрявани за по-голям.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *