Камини на пелети

Камините на пелети са сред най- новаторските и ефективни решения за отопление на вашия дом. От една страна те са лесни и удобни за употреба, а автоматизираната им работа позволява управление от дистанция. От друга страна отоплението с биомаса е значително по- евтино от това с традиционните изкопаеми горива – нефт и природен газ. Цената на пелетите е относително постоянна и въпреки сериозните първоначални разходи за покупка, камината на пелети позволява сериозна икономия в дългосрочен план
При избора на пелетна камина трябва да се отчетат редица фактори: брой на помещенията, които ще се отопляват, изолация на стаите и тяхното изложение. Разбира се не бива да се пренебрегват и гаранциите, които производителят дава.
Безопасността е от базово значение при всеки тип отопление на дома. При пелетните камини е задължително наличието на специална система за сигурност, която да осигури максимална надеждност. Затова не изпускайте този компонент по време на своя избор.
Производителят също е от значение. В последно време пазарът се наводни с пелетни камини и котели на ниски цени, произведени главно в Източна Европа. Те обаче са технологично и качествено ненадеждни в много от случаите. Поради тази причина Ви препоръчваме да се ориентирате към продукти произведени от фирми с богат професионален опит.
На последно място не бива да забравяме и комфорта. Съвременните камини на пелети предлагат редица предимства, които правят използването им лесно и практично. Това са контролен панел, дистанционно управление и GPS система. Контролният панел позволява дневно и седмично планиране, чрез дистанционното управление можете да контролирате камината без да нарушавате своя комфорт, а GPS системата Ви дава пълен контрол навсякъде, по всяко време. Някои пелетни камини позволяват и пълно програмиране чрез специализирана интернет програма.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *