Етерични масла стрес

5 най-добри етерични масла за релаксация и освобождаване от стреса

Етеричните масла са супер концентрирани натурални екстракти, които съдържат най-биоактивните съставки на растенията, от които са извлечени. Именно на тези съставки се дължи характерният мирис на растенията, а използвани по подходящия начин могат да послужат за изпълнението на различни терапевтични и козметични цели.

Тук ще бъде отделено внимание на онези етерични масла, които имат най-голям потенциал да премахнат тревожността и психическото напрежение, активирайки „релакс“ фазата на тялото.

Етерично масло от лавандула

Етерични масла стресЛавандулата определено е от етеричните масла, които са изключително широко разпространени. Едва ли има запален ароматерапевт, който да няма шишенце ароматно лавандулово етерично масло на рафта си. И определено има защо да е така, като въобще не е необходимо да се споменава и прекрасният свеж и нежен аромат, който почти няма човек на земното кълбо, който да не харесва.

Проучвания показват, че етеричното масло от лавандула има потенциала да третира симптомите на тревожност и депресия, благодарение на способността му да действа върху лимбичната система на мозъка. Тази система взема роля във функциите на нервната система, които отговарят за емоционалното състояние на човека, неговата памет и мотивираност и т. н.

За тази цел може да използвате маслото локално върху кожата (след подходящо разтваряне) или в дифузер за разпръскване на етерични масла. Това и много други етерични масла, заедно с най-необходимите пособия за домашна ароматерапия, както и основни съвети в дисциплината, може да намерите на Pranarom.bg

Етерично масло от бергамот и масло от портокал

Етеричното масло от бергамот също е сред изявените био ароматерапевти, които могат да ви помогнат да подобрите настроението си и да намалят симптомите на безпокойство и тревога. Изследвания показват, че неговите съставки имат потенциален анксиолитичен ефект – действат подобно на някои психоседитивни лекарствени средства.

Затова може да използвате етерично масло от бергамот чрез дифузия, за да успокоите ума и да премахнете умората и страха, като допълнителен плюс е освежаващият цитрусов аромат, който ще изпълни стаята. Подобен е ефектът и на етеричното масло от портокал.

Етерично масло от тамян и етерично масло от смирна

Тези есенциални масла са добити от ароматни дървесни смоли и имат особено сакрално значение. Освен че могат да ви потопят в по-различна медитационна атмосфера, те са и чудесни натурални лечители на потиснатостта, стреса, депресията и душевната болка. Те може да се използват и за ароматерапевтични масажи.

Висококачествени етерични масла, продукт на ароматерапевтичен ентусиазъм и научна метода на изгодна цена може да намерите в Pranarom.bg – онлайн магазинът, вдъхновен от естествената сила на природата, примесена с фармацевтична прецизност за постигане на красива кожа и коса, здраво тяло и силен дух. В сайта може да намерите и блог статии с полезни съвети в сферата на ароматерапията, които могат да послужат на всеки начинаещ или заклет ароматерапевт.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *