Проект на къща

Съвети при изготвяне проект на къща

Има доста аспекти от бъдещият Ви проект на сграда, които трябва да се вземат под внимание. Рисковано е да се впускате в такава инвестиция без да сте наясно с основните елементи на проекта. Важно е да прецените какви са целите на бъдещата сграда, която искате да бъде построена. Тя може да бъде с комерсиална функция или жилищна.

Съществува възможността да закупите готов типов проект на къща, за да се икономисат високите разходи при изготвянето на индивидуален проект. Но дори и да изберем готов проект, нужно е той да бъде редактиран заради нуждите от адаптиране на проекта към наличния терен. За да се максимално удовлетворени от резултатите, е нужно активно да участвате в изготвянето на вашия проект за къща. Разгледайте различни архитекти, разучете тяхната работа, за да се спрете на този, който ви устройва най-много. Една от утвърдените фирми в бранша, където могат да Ви изготвят проект на къща е Архитектурно студио „Пловдив Дизайн“. Важно е и да се уточни срока, в който ще бъде завършена сградата. Възможно е да се окаже, че изготвянето на един добър план за строеж отнема повече време от колкото самият строеж. Ролята на архитекта е изключително важна от началото до края. Неговата работа не приключва след създаването на проект за къща. Той трябва да е в непрекъсната комуникация с инвеститора, като същевременно координира дейностите на изпълнители и доставчици.

Случва се инвеститорите да наемат специалист, който изпълнява консултантска роля. Той може да взема участие в срещи с архитекта, строителя и надзорната фирма.

Лошото и непрофесионално изготвяне на проект на къща може да доведе до непредвидени отрицателни резултати. Дизайнът на бъдещия ви дом трябва да имате предвид вашия начин на живот и навиците ви.  За колко време планирате да останете в къщата? Имате ли деца и трябва ли къщата да бъде съобразена с тях? Мислете за вашите бъдещи планове и цели, за да си представите по-добре вашия бъдещ дом.

Не може да започнете изготвянето на проект на къща без да разполагате със земя за строежа. Помислете дали парцела, който притежавате, разполага с нужните качества. Нужно е да се съобразите с почвата върху, която изграждате сградата. Заплашена ли е бъдещата ви къща от наводнение или свлачище? Отдалечено ли е мястото от града? Последното може да доведе до затрудняване в прекарването на вода и електричество. Ако искате спокойна среда, в която да живеете, уверете се, че наблизо няма обекти, които могат да пречат на това. Парцелът, върху който ще бъде построена къщата може да ви осигури перфектната гледка, което ще вдигне пазарната цена на имота.

Проект на къща от Архитектурно студио „Пловдив Дизайн“.

Адрес: гр. Пловдив, улица „арх. Камен Петков“ 64

моб.: +359 885 826 654Проект на къща


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *