Първите годежни пръстени

Има различни мнения по въпроса, кога и къде са се появили първите годежни пръстени. Някои твърдят, че за пръв път са се използвали в Древен Египет или Древна Елада. Истината е, че най-надеждните доказателства за подаряване на годежни пръстени са в Древен Рим. В началото за изработката на годежни пръстени са се използвали различни материали, като желязо, кост, кожа, дърво и кремък, тъй като златото е било привилегия само за богатите. По-късно, девойките, които били сгодени имали два годежни пръстена – единият златен, който се носи в обществото и един железен, който се носи вкъщи.

Годежни пръстени в древността

Годежни пръстени СОМАХАВ Средновековието традицията да се подаряват годежни пръстени се затвърждава в Европа. Любопитното е, че въпросът с годежните пръстени е разискван в писмо на папа Николай І до княз Борис І, тъй като българският владетел е поискал разясняване на разликите между Католическата и Православната религия, когато решава да покръсти българския народ.

В съвремието подаряването на годежни пръстени се използва от мъжете, решили да поискат ръката на любимата жена. Най-предпочитани са златните годежни пръстени с диамант.  Все повече се изработват годежни пръстени от бяло злато, платина или сребро. В някои случаи годежните пръстени са украсени с други скъпоценни  или полускъпоценни камъни. Често използвани са рубин, изумруд, сапфир, аметист или други видове кристали, като тогава камъкът трябва да се съобрази с цвета на очите на любимата или нейната зодия.

Когато избирате бижуто за дамата на сърцето ви, много е важно да се спрете на бижутериен магазин, в който ще задоволят всичките ви желания. В наши дни има много такива магазини, но не всички предлагат изработка по ваш модел или гравиране на специално посвещение. Бижутериен магазин, който предлага всичко това е Сомаха. Освен, че разполагат с богат каталог от златни годежни пръстени, там могат да изработят пръстен и по ваш модел. Има възможност да гравират специално посвещение за вашата любима. Така ще остане незабравим не само мигът, но и уникалния пръстен, който ще краси ръката на дамата на сърцето ви.

Широк избор на годежни пръстени може да намерите на страницата на СОМАХА С ЕООД – somaha.net.


Публикувана

в

,

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *