Всеки нов бизнес е с трудно начало

Много хора често мечтаят за деня, в който ще започнат да работят за себе си , но страхът от неизвестното и предстоящи трудности ги плаши да предприемат тази стъпка. Страхът и липсата на увереност са най-лошите съветници и този, който не съумее да ги преодолее си остава за винаги само с мечтите си. Всяко начало е трудно и всеки, който е решил да тръгне по пътя на предприемачеството, трябва да е убеден в своите възможности и сили да преодолява трудности.
Преди да вземете важното решение да започнете собствен бизнес, трябва добре да обмислите дали сте добре професионално подготвени за дейността, с която искате да се занимавате. Ако прецените, че отговаряте на това условие, то шансовете Ви за успех са реални.

Не е задължително непременно веднага да напуснете досегашната си работа ако имате такава и да се впускате в регистрация на фирма. Отделете от свободното си време и си създайте свой собствен бизнес план, който да включва и финансовата част на начинанието. Не е разумно в условия на световна икономическа криза да се хвърляте на кредитиране от банки и то в особено големи размери. При започване на нов бизнес без рискове, разбира се не може, но те трябва да са добре премерени. Огледайте се за близки и роднини, които биха Ви помогнали евентуално с някакви средства преди да пристъпите към кредитиране от банка. Проучете внимателно и подробно пазарната ниша, в която искате да се впишете. Конкуренцията може да ви се види жестока, но това не бива да ви плаши. Конкуренция има винаги, но ако не е тя, стимулът да се развивате и да успеете няма да е толкова голям. А и от кого ще се учите ако не от конкуренцията. Та нали сега започвате!

Като първа стъпка направете регистрация на фирма и то най-добре ЕООД, за да узаконите дейността, с която сте решили да започнете. Фирма се регистрира вече много лесно и не се изисква сериозен начален капитал. Самата процедура отнема много малко време и средства и е най-добре да се доверите на някой, който се занимава професионално с регистрация на фирма. Възможно и не много трудно е и сами да свършите тази работа, но парите които ще спестите няма да покрият загубеното време и рисковете от грешки при попълването на всички документи. И най – малката грешка може да ви коства отказ от Агенцията по вписванията, а да направите началото освен трудно и с фал старт не е желателно.

След като сте проучили и наблюдавали по Интернет бъдещите си конкуренти, добре е да представите новата си фирма в мрежата с фирмен Уеб сайт. Подберете внимателно кой и как ще го изработи, защото той е много важна част от бъдещия успех на бизнеса Ви. Интернет е навсякъде, а бизнеса отдавна вече е в него. Вашата фирма също трябва да намери своето място в мрежата за да разчитате на успех. За изработка на сайт се доверете само на професионалисти.

След тези две много важни първи стъпки (регистрация на фирма и изработка на фирмен сайт) следва работа и много работа. Следвайте стриктно собствения си бизнес – план като много разумно прецизирайте всеки разход. Инвестирането в скъп офис и фирмена кола за по-голяма представителност е погрешна стъпка и не е за препоръчване. Рискувате парите да свършат преди да сте започнали да реализирате печалби, а това може да ви провали.

Винаги началото е трудно и изисква много работа, упоритост, търпение и най-вече вяра в успеха. Няма как да успееш ако не вярваш, че можеш. Нужна ще Ви бъде и подкрепа от най-близките около Вас хора, които да знаят, че Всеки нов бизнес е с трудно начало, а Вие ще имате нужда от тях.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *