Търговски тренинг – как да „продадем “ оферта

За да може да се „продава” вашата оферта трябва да се научите как да създадете предложения, които да са разбираеми и да привлекат интерес у клиента.
Чрез търговски тренинг определяте нуждите на клиентите и напасвате вашата оферта конкретно към тях.
Направете текста уникален, да представи най-добре продукта или услугата, която ще оферирате.
В текста се формира аналитично предложение, съобразени и с конкурентите на пазара и подчертава основните характеристики на продукта или услугата.
Ефективно функциониращата оферта трябва да се създаде така, че да представи продукта/услугата по-добре от вашите конкуренти във вашия пазарен сегмент.
Преди да започнете изготвянето на офертата е нужно да се проучи пазара и да я оформите уникални предложения. Научете се да откриете истинските мотиви и причини, който ще доведат клиентите при вас. При представянето на вашия бизнес наблегнете високото качество и ниска цена.
Когато изготвяте оферта се поставете на мястото на потребителите. Анализирайте най-добрите реклами във вашия сектор. Почерпете опит от водещите фирми в този бранш. Тествайте различни варианти на продажба на вашата стока или труд.
Контактувайте с ваши колеги, който се занимават със същата дейност. Водете с тях дискусии, дебати относно естеството на пазара. Потърсете нужната литература, за да обогатите своите знания. Защото когато създавате оферта нека да си личи вашият професионализъм и рутина.
С развитието на технологиите и интернет изчезна понятието «уникалност на продукта». Вече няма ноу-хау на определен продукт или услуга, само да се появи нещо и то се копира до дни от конкуренти. Следователно, в бизнеса продуктите от конкуриращи фирми като цяло са подобни. Но, има и идентични продукти, всичките те се отличават със степента на предлагането, който се явява условие за конкурентоспособност в съвременните компании.
Мнозина считат, че обслужването започва в момента на обслужване на клиента, но това далеч не е така. Всичко започва още преди неговото появяване. Нужно е да се разработи политика на компанията, позиция на сътрудниците, отношение към потребителите и други. Обслужването трябва да е не само вежливо, но и грамотно. Вашата рутина при представяне и изтъкване качеството на продукта ще впечатли клиента, той ще ви има по-голямо доверие.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *