Какво да правите, когато сте стигнали до последната визитка?

Какво да направим, когато сте стигнали до последната си визитна картичка?
На всички ни се е случвало. Опрели сте до последната визитка и се чудите дали да я дадете, защото изглежда като извадена от кошче за боклук. Ето една идея за превръщането й в позитивно преживяване… което вашият клиент или купувач ще запомни.
Първото нещо е да не я подадете ей така и да се надявате на най-доброто. По-добра идея е да се признае, че наистина нямате достатъчно прилични визитки и ще се чувствате притеснен да им предложите единствената. Извинете се. Бъдете искрен. Попитайте дали може да вземете две от техните – едната да задържите, а на другата да запишете вашата информация.
Кажете, че ще изпратите нови визитки веднага щом се върнете в офиса си. И когато пишете името и адреса си на гърба на тяхната визитка, сложете едно голямо Х на лицевата й страна, така че да не я дадат по погрешка на някой друг, мислейки я за една от своите (случва се непрекъснато).

Сега ще се случат две неща. Те ще настояват да вземат вашата визитка, дори ако е похабена. Най-малкото ще имате възможност да ги поопознаете, дори да сте си събрали само мърлявата визитка. Това ще ви постави в по-добра светлина, ще наваксате за дрипавата визитка. Поне ще имате обяснение.
Ако се съгласяват обаче да ви позволят да пишете на гърба на една от техните и ви дадат две, вие вече разполагате с тяхната визитка, тяхното име, информация за компанията и така нататък. Освен това сте започнали разговор и вероятно сте създали малка връзка.
Все още искате да им изпратите нова визитка, след като се приберете в офиса си. Всъщност вероятно ще искате да им изпратите две, ако смятате, че те биха могли да предадат едната. Планирайте печат на визитки специално за тях. Това е лесен начин за създаване на впечатление, даже ако бизнесът ви (на базата на вашата визитна картичка) не е бил така впечатляващ на първата ви среща.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *