Езикови нива и компетентност

Нивата предлагани за изучаване на език в различните езикови школи, отговарят на изискванията на Общата европейска езикова рамка, която унифицира владеенето на език, съпоставим по нива за езикова компетентност за цяла Европа.
Курсовете са създадени, за да покриват всички видове нива от Европейската езикова рамка. Тя дава възможност на всеки да проверите сам и да се ориентира, към кое ниво за владеене на чужд език да се насочи.
Нивата се състоят главно в следните макети:
Разбиране и познаване на основни думи и изрази, свързани с ежедневни ситуации, около хората, техните близки и непосредственото обкръжение. В случаите, когато се говори бавно и ясно.
Разбиране на познати наименования, думи и прости изречения, от типа на надписи върху табели, каталози, плакати.
Владеене на общуването с елементарни изрази и комуникацията със събеседник, който е склонен да повтори казаното или да говори бавно и изразително.
Степен на владеене на езика до усъвършенстване при задаване на въпроси и отговори от ежедневни ситуации и на познати тематики.
Ниво, в което се набляга на прости изрази и изречения, с цел описания на места, събития, среда на живот, познати и роднини.
Усъвършенстване на познанията и включването им в кратки текстове, надписи и писма в пощенски формат. Използване на националности, адреси, лични данни, формуляри и други. Ситуации налагащи се в ресторанти, хотели, по време на екскурзии и т.н.
Целите на езиковите школи са да помогнат на всеки да навлезе в материята по най-лесния и удобен за всеки начин, като го предразположат към четене, писане и комуникиране, създадени в различни ситуации и мотивирани от разнообразни моменти.
В много от езиковите училища практика е да има чуждо говорещи преподаватели, да се слуша музика на изучавания език, да се разиграват различни ролеви игри. Всичко това е с цел и идея да подпомогне и най-стеснителните хора и да предразположи всеки към вълната за изучаване на дадения език. За английския език има много езикови рамки, които може да видите.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *