Транспортна фирма, нужно ли ни е счетоводство?

Кога търсенето надхвърля предлагането?

Развитието на пазарите и производството неволно генерира големи обеми стоки, които трябва да бъдат доставени на клиенти в различни части на света. По пътя товарът може да се презарежда многократно. Поради това става необходимо да се създадат най-простите и в същото време най-евтините маршрути.

Месечни абонаментни такси за счетоводно обслужване на международна транспортна фирма

Логистиката е бизнес, който определя най-оптималния транспортен вариант за конкретен продукт и най-краткия маршрут. Освен това специалистите работят, за да гарантират, че товарът е правилно претоварен, остава непокътнат и в безопасност и пристига при клиента навреме.

 

Започваме с 10 000 долара

Предприемачи, които вече са спечелили капитал в този бизнес, отбелязват, че логистиката е изключително печеливш бизнес. Освен това търсенето за него значително надвишава реалното предлагане. За да започнете този бизнес, е достатъчно да имате сума от 10 000 долара. С тези пари можете да започнете да мислите как да отворите логистична компания.

 

Струва си да започнете с документите. Трябва да отворите ЕООД ИЛИ ООД, след което можете да наемете персонал. За да върви бизнесът нагоре, разбира се, е желателно да имате опит в тази област. Трябва поне да имате малка представа какви трудности трябва да преодолеете. Ако имате пари за бизнес, но нямате опит, тогава е разумно да вземете добър логист като съоснователи или партньори.

Трябва да се разклони

Споменахме набирането на служители. Нека разгледаме по-отблизо този въпрос. Логистичните компании се оценяват от своите клиенти, тъй като могат да решат задачата с минимални разходи и в срок. Следователно от вашите служители ще се изисква да комуникират с митници, държавни агенции и спедиторски компании. Прагът на минималната заплата за тази специалност е $ 250.

 

Ако човек има реален практически опит и има връзки в изброените по-горе структури, тогава в този случай той може да разчита на заплата от 2000 долара или повече. Отговорностите на логиста включват обработка на покупката на стоки, внимателен контрол на документите, различни клиентски договори, пратки на доставчици и контрол на крайния срок за изпълнение на сделките.

 

Някои компании експериментират и набират дори бивши служители на реда на логистична позиция . Казват, че подобно преживяване е оправдано. „Силовиките“ имат много връзки в правителствените структури и способността им да мислят аналитично и да сравняват различни факти им позволява да доставят стоки на клиентите с минимални разходи на време и пари.

Навлизането на пазара не е лесно

Трябва да се отбележи, че доходите на наистина сериозни играчи на този пазар могат да достигнат десетки и стотици хиляди долари. Вярно е, че може да бъде сериозен проблем за навлизането на пазара на млада компания. Факт е, че големите клиенти не рискуват да работят с еднодневни организации, към които вашата компания вероятно ще бъде включена в началото.

 

Те отдават предпочитанията си само на доказани пазарни мастодонти. Освен това опитни компании трябва да застраховат товара и да носят пълна финансова отговорност за него. Начинаещите често просто не могат да осигурят това. Търсенето на логистика днес обаче е такова, че клиентите често отиват на сътрудничество с млади компании, ако имат положителни отзиви и могат да предложат достъпни цени.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *