Предаване на автомобил за скрап или резервни части.

Всеки житейски цикъл на автомобила завършва с две възможни опции. Едната е ако автомобила е сравнително нов то той да се предаде на някоя автоморга. Там всеки собственик преценява състоянието на автомобила ви и какво може да се изкара от него за година. Времето през което ще стои при него и той ще го разпродава на части. Това донякъде е малко и рисков процес, поради тази причина те се презастраховат и казват ниска цена за автомобила ви. Вие може да обиколите автоморгите във вашия град а защо не и съседните и да видите кой, какво ще ви предостави, като цена и оферта.
Може да се пробвате да продадете някои части от автомобила или да си ги запазите, но това ще му намали цента която бихте получили, но едва ли с толкова колкото бихте взели за въпросните части от него.
Ако автомобила ви е прекалено стар и няма пазар за частите му вие може да потърсите някое местенце където да го предадете за скрап. Такива пунктове не са малко и може да откриете доста в интернет. Те определят цента според това какъв е модела на автомобила ви и това колко тежи. Всеки от тях е готов да дойде на место да извози колата ви. Причината е че повечето коли не са в движение и те разполагат със собствен репатриращ транспорт. Хубавото е че всичко е организирано и става много бързо. Издават необходимите документи за дерегистрация в кат и плащат на място за вашия стар автомобил.
Хубавото на двата варианта че дори и да оставите автомобила си на автоморга те след време го предават за скрап. Чрез този тип на претопяване на стари коли за скрап и това рециклиране се постига икономия на енергия и химикали, които биха били необходими за преработване на руди за добив на металите. Всичко това спомага за една по чиста природа и по добре здраве на нас и заобикалящия ни свят.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *