Таурин

Таурин – какво представлява

Един от ключовете към поддържане на здравословно състояние е балансираният хранителен режим. Веществата, с които снабдяваме тялото си, когато консумираме качествени продукти, са градивни елементи на нашето тяло, без тях не бихме съществували.

Тези хранителни вещества са съставени от аминокиселини, които имат различни функции и действат по различен начин на организма. Всеки знае, че трябва да си набавяме оптимално количество белтъчини.

Те са изградени от 20 вида аминокиселини, от които 11 са незаменими (тялото ги произвежда само) и 9 заменими. Повечето хранителни добавки на пазара се фокусират върху 9-те незаменими, тъй като единствения начин, по който човек може да си ги набави, е или чрез храната, или чрез суплементите.

Това не значи обаче, че незаменимите са по-маловажни. Тяхното количество също може да намалее. Особено при тежки физически натоварвания. Затова е необходимо да поддържате запасите му в умерени норми, а за тази цел ви трябва добра диета.

В тази публикация ще се фокусираме върху тауринът – втората по количество аминокиселина (след глутамина), която се съдържа в тялото.

Свойства на таурина

ТауринВъпреки това добавките могат да са ви от голяма полза, ако не успявате, по една или друга причина, да консумирате тези хранителни продукти, които ви дават нужното количество аминокиселини, суплементите могат да са решението на вашия проблем.

Да, пазарът е огромен, което прави изборът не толкова лесен. Това обаче не трябва да ви отказва и демотивира. Ако искате да разполагате с възможността да избирате от висококачествени добавки, които да доведат до реални резултати, доверете се на Workout.bg. Там ще откриете всичко, което може да ви помогне да водите здравословен начин на живот.

Тауринът се произвежда предимно в мозъка и черния дроб. Той значително може да повиши здравословното състояние и е смятан за една от причините за дълголетието.

Основните му свойства, разбира се, са свързани с физическото натоварване. Той понижава мускулните болки след тренировка, ускорява възстановителния процес и е източник на енергия. Също така стимулира производството на хормони като тестостерона например, а той играе важна роля в изграждането на мускулна маса.

Тауринът има благоприятен ефект върху глюкозния метаболизм, тъй като регулира нивата на кръвната захар, а и подобрява кръвния поток.

Тауринът притежава и други свойства, полезни за здравето – оптималното колчиество намалява шансовете от сърдечно-съдови и чернодробни заболявания. Както други аминокиселини, тази също участва в производството на невротрансмитери, и по-конкретно на GABA.

Това е и причината тауринът да спомага при регулирането на нивата на тревожност и стрес посредством намаляването на адреналина и кортизола. Участва и в метаболитните процеси на мазнините.

Изберете качеството

Забързаното ежедневие може да бъде един от основните виновници за неспособността ни да се справим със стреса и да поддържаме умерено тегло. Затова приемането на таурин като хранителна добавка може да се окаже решението, от което се нуждаем.

За тази цел е необходимо да направим една-единствена, но важна стъпка – да се информираме добре кой продукт е най-подходящ за нас и кое е подходящото място, от което можем да си го набавим. Изборът и времето, което ще прекарате в търсене на правилния онлайн магазин, са изцяло ваши, но все пак има начин да спестите часовете в търсене на качеството, а именно като се доверите на Workout.bg.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *