Суплементи за топене на мазнини –ползи и препоръки

Информацията, която четете в Интернет може да е много полезна, за да се запознаете с някаква тематика, която не ви е ясна изцяло и да научите нещо ново, но понякога това може да е нож с две остриета, особено когато говорим за вашето здраве. Така например, често можете да срещнете различни описания на „експерти” във фитнеса, че ако приемете някакво едва ли не магическо хапче и вече ще станете мускулна машина, за която всеки един мъж мечтае.

Едни много полезни вещества се явяват суплементите, които ще ви помогнат по-лесно да намалите подкожните натрупани мазнини, особено ако всичко това е съчетано с правилните физически тренировки и здравословно хранене. Ползата от подобни добавки е голяма, но все пак не бива да очаквате, че магията ще се случи само с приемането на суплементи, защото всичко трябва да се случва комбинирано с активното ежедневие, което ще водите. Препоръчваме ви, ако сте решили да приемате, каквито и да било добавки към храната си, за да си набавите всички нужни вещества на организма, да се консултирате първо със специалист, който ще ви посъветва, от какво точно се нуждаете.

В момента съществуват три различни групи суплементи, като първата от тях се нарича CLA или свързана линолеична киселина. Основно тя се съдържа в най-големи количества в телешките и също така млечните продукти. Другата позната група на човечеството е тази на L-карнитинът. Това е аминокиселина, която се среща в част от тъканите, като най-голямо е нейното наличие в сърцето, но и мускулите. Последния вид суплементи това са пируватите, които всъщност представляват киселина, като тя се получава чрез аеробно разпадане на гликозата. Среща се най-много в червеното вино, в ябълките и също така в много сирена.

В заключение ще добавим, че всички хранителни добавки и други подобни вещества се явяват само помощно средство, но основния начин за постигането на целта ви трябва да бъдат редовните фитнес тренировки, а също така правилния начин на хранене.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *