Съвети за това как да понижим високото кръвно налягане

Високото кръвно налягане е едно заболяване, което на ранен етап се развива без някакви видими симптоми. Състоянието е причинено от прием на нездравословна храна, тютюнопушене, употреба на алкохолни напитки, липса на физически упражнения.

Ето някои съвети за преодоляване на проблема с високото кръвно налягане:

  • Ограничете приема на натрий. Той има свойството да повишава кръвното налягане. В действителност това може да повлияе на нормалното функциониране на сърцето. Натрия обикновено се съдържа в солените храни.
  • Избягвайте употребата на кофеин. Тъй като кофеинът е стимулант, той предизвиква сърцето да бие по-бързо и лесно може да повлияе на кръвното налягане. Избягването на кофеин е силно препоръчително ако човек се занимава с физическа активност или упражнения, вдигане на тежести или физически труд.
  • Контролирайте теглото си. Хората с наднормено тегло са по-изложени на риск към хипертония. При това състояние сърцето не може да работи нормално. Единствения начин е да свалите излишните килограми, като се подложите на балансирана диета и физически упражнения.
  • Спрете тютюнопушенето. То е опасно за здравето, тъй като цигарите съдържат никотин, който причинява повишаване на кръвното налягане. Тъй като отказването на този вреден навик е трудна задача, е необходимо търпение и постоянство за постигане на желаните резултати.
  • Ограничете приема на алкохол. Тъй като алкохола причинява появата на високо кръвно налягане е необходимо напълно да избягвате консумацията му. Пристрастяването към лекарства също е вредно за здравето, тъй като това също повишава кръвното налягане.
  • Практикувайте редовно физически упражнения. Хората, които са физически по-активни имат по-малка вероятност да страдат от повишено кръвно налягане. Редовните упражнения включват ходене, джогинг, колоездене и други спортове.
  • Почивайте си достатъчно. Стресът може да повиши кръвното налягане. Това може да се предотврати с медитация, дълбоко дишане, йога, слушане на релаксираща музика и гореща вана. Тези дейности могат да подобрят вашето състояние.
  • Консумирайте само здравословни храни. Това включва зърнени храни, семена, плодове, зеленчуци, постно месо, ниско маслени млечни продукти, риба, птиче месо и др.

Всички тези начини за нормализиране на кръвното налягане е добре да са съчетани с подходящи лекарствени средства. Ето защо е необходимо редовно да се консултирате с лекар, който ще определи най-правилното лечение за вас.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *