Начини за предотвратяване на затлъстяването при децата

Детското затлъстяване е нарастващ проблем не само в Америка но и в много други страни по целия свят. Затлъстяването може да бъде резултат от наследственост, преяждане, психични разстройства и други здравословни проблеми. Децата страдащи от наднормено тегло е трудно да бъдат приети в обществото и по този начин те могат да развият ниска самооценка и да страдат от депресия.

Мнозина смятат, че не съществуват начини за предотвратяване на затлъстяването, когато то е породено от наследствен фактор или е резултат от здравословно състояние. Но трябва да се знае, че какъвто и вид да е затлъстяването, то може да се контролира. То представлява отлагане на мазнини в тялото, които не се метаболизират или елиминират по подходящ начин.

Профилактика на затлъстяването при децата

Най-важната част от превенцията при наднормено тегло е контрола над диетата на детето. Децата на възраст между 5 и 19 години са във фаза на растеж и техния организъм изисква всички важни хранителни вещества. Ако тези вещества липсват в тяхната диета те ще страдат от анемия. Въпреки всичко, вие трябва да се уверите, че консумацията на важните хранителни вещества не надхвърля нормалните количества, тъй като това може да доведе до забавяне на метаболизма и натрупване на мазнини в организма. Ето защо е необходимо да се намери баланс между питателна храна и подходящи физически упражнения. Когато детето знае значението на правилното хранене и приемането на достатъчно количество вода, съчетани с физически упражнения, няма да се налага да се справяте с проблеми като наднорменото тегло.

Сервирайте пресни плодови сокове, сутрин и през деня и не позволявайте на децата да консумират газирани напитки. Уверете се че вашето дете приема достатъчно количество вода, тъй като това помага за хидратацията на организма.

Запишете децата си на развлекателни спортове като тенис, плуване, танци, кънки или всякаква друга дейност на открито. Това ще им даде шанс да научат нещо ново и ще помогне на тялото да изгори допълнително мазнини.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *