Мускули с креатин

Мускулен растеж с креатин

Физическите упражнения са задължителни, ако искате да водите здравословен начин на живот. Това е неоспорим факт, който всеки от нас знае, но не всеки може да има необходимата дисциплина, за да поддържа тялото си здраво и жизнено.

Когато чуете думите „хранителна добавка“, няма как да не ги свържете с фитнес маниаците, които искат да постигнат възможно най-добри резултати от тежките физически натоварвания, на които се подлагат.

Суплементите обаче не са някакъв специален продукт, предназначен за тези, които се занимават професионално или една идея по-сериозно със спорт. Всеки човек, който чувства, че се нуждае от малко по-голямо количество хранителни вещества, може да се възползва от добавките.

В тази публикация ще се запознаете с вероятно най-известната от тях – креатинът. Ползите от приема му не са малко и същевременно могат да имат значителен ефект върху тези от вас, които искат да постигнат перфектна релефна мускулатура.

Преди да се впуснем в изброяването на тези предимства обаче, е важно още отсега да споменем кое е основното нещо, което трябва да съблюдавате, когато избирате хранителна добавка, а именно магазинът, на който се доверявате.

Интернет пространството е пълно с онлайн магазини, които предлагат какво ли е, без да гарантират за качество. На фона на тях един се отличава с истински професионализъм и опит, които могат да убедят всеки потребител, че е открил правилното място, на което да се довери – Workout.bg.

Как действа креатинът на мускулите

Мускули с креатинКреатинът е аминокиселина, чиято основна функция е доставянето на енегия към мускулите и нервите. Неин главен източник на енергия е аденозинтрифосфатът, който трябва да се ресинтезира бързо при голямо физическо натоварване. Това е и причината много хора да си го набавят чрез хранителни добавки.

Разбира се, тялото ви може да си го осигури посредством някои храни като червеното место например, но невинаги те са достатъчни. Креатинът под формата на суплементи е по-силно концетриран и затова е и толкова полезен. Въпреки това не бива те да заменят изцяло хранителните продукти, а по-скоро да са част от ежедневната ви диета.

Креатинът като добавка се предлага в най-различни форми. Някой от най-известните са креатин монхидрат, кре-алкалин, креатин малат и много други. Може да бъде приеман както като прах, така и на капсули. Ефектът ще бъде един и същ, като единствената разлика е, че капсулите се консумират по-лесно, но са по-скъпи.

В заключение

В заключение бихме могли да кажем, че основните функции на креатина са три – подобряване на издръжливостта по време на тежко физическо натоварване, ускоряване на възстановителните процеси и увеличаване на силата.

Както споменахме, разновидностите на креатина са изключително много и затова изборът на правилната добавка може да се окаже труден. Поради тази причина е необходимо да се инфомирате не само за ползите от всяка една от тях, но и за магазините, от които можете да си ги набавите.

За да не се чудите обаче откъде да си закупите креатин, можете спокойно да се доверите на Workout.bg, където качеството на продуктите е гарантирано, а цените са винаги най-изгодни.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *