Лечение на гастрита у дома

Терапия използвайки кокосови орехи на гастрита

Добитото от кокосов орех мляко представлява добър лек за лекуването на гастрит. Чрез неговото действие на стомаха се подсигурява необходимата почивка и доставят витамини и минерали. Приемането на кокосово мляко е особено благоприятен за процеса на възстановяване, ако по време на първите 24 часа на пациента не се дава нищо друго освен него.

Терапия на гастрита с ориз

Кашата от ориз представлява добро, приготвено в домашна среда лечебно средство при пациенти от остър гастрит. Приема се по 1 чаша оризова каша двукратно на ден. При хронифицирано заболяване стомашният сок е в ниски количества, заради което е добре да се употребяват хранителни продукти при които се налага дългото дъвчене на храната. Продължителното дъвчене е предусловие за секретирането на по-големи обеми стомашен сок.

Лекуване прилагайки картофи

Сокът получен от картофите, както се оказва, е много здравословен поради свойствата му да успокоява симптомите на гастрита. Препоръчва се да се приема по 1/2 чаша сок 2-3 пъти в деня, около 1/2 час преди времето за хранене.

Употреба на невен при лечението на гастрита

Невенът е полезно растение, което вирее в географски ширини на Балканския полуоствор. Той е билка, за която се счита, че притежава добър резултат при терапията на гастритa. Изготвения от невен чай, приготвен по традиционния начин за запарка е метода по които се приема растението. Дневно приема на запарката приготвен от невен е 2 пъти на ден по 1 супена лъжица.

Още отлични средства

– Семената от папая и ананаса подобряват смилането на храната. Те трябва да се приемат леко зелени. Папаята е богата на храносмилателни ензими.

– Ментата има етерични масла, чието действие е да облекчават обработката на храната от организма, гастрита и други заболявания на стомаха и червата.

– Ако гастрита е причинен от малокръвие, поемането на хлорофил под формата на добавка към храната е възможно да подобри болестта.

– Приемането на храни, богати на токоферол може да успокои признаците на гастрита.

– Благоприятен резултат дава консумацията на по-обилни обеми течности дневно.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *