Отслабване

Л-карнитин – трябва ли да го приемаме, за да отслабнем

Изгарянето на мазнини е една от най-коментираните теми, когато става дума за здравословен начин на живот. Методите, с които можете да имате желаното тяло, са два – балансиран хранителен режим и редовни физически упражнения.

ОтслабванеВъпреки това има случаи, в които чувствате, че има още какво да се очаква. Искате резултатите да са стопроцентови и поради тази причина сте готови на всичко, за да ги гарантирате.

Хранителните добавки за отслабване могат да бъдат решението за вашия проблем. Разбира се, не бива да очаквате, че те ще имат чудотворно действие. Те могат да бъдат ефективни, когато се комбинират със силна воля, която да ви мотивира да не пропускате нито една тренировка.

Огромната индустрия на хранителните суплементи обаче може да откаже лесно тези, които не са достатъчно запознати с темата. Хората стават недоверчиви заради многото видове добавки и съмнителната информация около тях. Много от онлайн магазините допринасят за това, като не предлагат продукти, които да отговарят на стандартите.

Някои като Workout.bg обаче са известни с това, че предлагат на клиентите си само най-доброто, а професионалният екип, който винаги е отзивчив, е готов да откликне на всеки въпрос.

Свойства на л-карнитина

Л-карнитинът е аминокиселина, която има роля в процесите, свързани с горене на мазнини и качване на мускулна маса.

Обикновено аминокиселините са асоциирани с белтъчините, тъй като последните са изградени от тях. Въпреки това има аминокиселини, които не са част от структурата на белтъчините.

Л-карнитинът е един от тях. Както много други хранителни вещества, той се съдържа в хранителни продукти, и по-конкретно в червеното месо.

Приемът ѝ като хранителна добавка обаче не е за подценяване. Тя може значително да покачи нивата на енергия и да спомогне на възстановителните процеси след тренировка.

Освен това действа ограничаващо на натрупването на млечна киселина, което води до мускулна треска и съответно намалява способностите ви да се справяте с тежките тренировки във фитнеса.

Най-използваната форма на л-карнитин е л-тартрат – ускроява възстановяването и спомага за нормалното функциониране на сърцето.

Един от големите плюсове на тази аминокиселина е, че страничните ефекти са леки, тъй като се съдържа в храната, която консумираме. Въпреки това е препоръчително да не прекалявате и винаги да внимавате с дозировката.

Доверете се на професионалистите

Изгарянето на мазнини винаги ще ни вълнува. Неслучайно производителите постоянно измислят нови и нови начини да предложат на хората продукти, които действително ще им бъдат от полза.

Никой обаче не може да направи избора вместо вас. Затова трябва да сте достатъчно информирани, за да знаете коя хранителна добавка на коя марка е най-подходящата. За тази цел трябва да се доверите на професионалисти, а това може да стане, като се доверите на екипа на Workout.bg.

Редуцирането на теглото не трябва да бъде огромно препятствие по пътя към постигането на целта. Затова е нужно да направите всичко по силите си, за да бъдете сигурни успеха си.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *