хранителни добавки за простата

Хранителни добавки за простатата

Индустрията на хранителни добавки е огромна. Въпреки че това може да има негативен ефект върху мнението на хората, причината е донякъде основателна.

Човешкият организъм е устроен сложно. Структурата му е изградена от множество хранителни вещества, които трябва да се набавят регулярно, за да може тялото да функционира както трябва.

Голяма част от хранителните добавки се използва, когато човек иска да направи така, че да направи физическите упражнения максимално ползотворни – протеинът на прах например е може би най-известния суплемент.

хранителни добавки за простатаТова не значи обаче, че трябва задължително да се професионален спортист или целта ви да се изразява в това да имате релефна мускулатура. Проблемите, които са свързани с жизненоважните органи в човешкото тяло, трябва да бъдат посрещнати по такъв начин, че да сте сигурни, че сте направили всичко необходимо.

Хранителните добавки са един от тези начини. Вероятно би изглеждало странно да съществуват хранителни добавки за простатата, но това съвсем не трябва да ви изненадва. Както лекарите предписват лекарства, така и суплементите могат да се окажат от голяма полза за човек с проблеми в тази област.

За хранителни добаки не трябва предписание, така че потребителят трябва внимателно да прецени от какво точно се нуждае. А в онлайн магазина на Workout.bg може да избира от най-висококачествени хранителни добавки, които се предлагат винаги на изгодни цени.

Функции на простатата

За да разберете как действат хранителните добавки за простата, първо трябва да се запознаете как тя функционира, за какво служи и какви са най-често срещаните здравословни проблеми.

Нейната основна функция е производството на простатен секрет, който съставлява 30 % от спермата. Той отговаря за жизнеспособността на сперматозоидите и съответно за фертилността на мъжа.

Едно от най-често срещаните заболявания на простатата е простатитът. Това е възпаление на простатната жлеза, което може да повлияе негативно върху целия организъм, тъй като простатния секрет играе роля не само във физическото, но и в психическото здраве на мъжа.

То може да доведе и до други симптоми и заболявания като например трудност при уринирането, сексуална дисфункция, чувство на умора и други.

Някои от основните причини за простатита могат да бъдат бактериални инфекции, физическо нараняване или нарушен имунен отговор. Разбира се, при наличието на такива сериозни симптоми, първото нещо, което трябва да направите е да посетите лекар.

Обикновено този тип заболявания се лекуват със съответните лекарства. Въпреки това обаче съществуват хранителни добавки, които могат да служат като допълнение към медикаментите.  Те не могат да бъдат основен медикамент, но могат да спомогнат за нормалното функциониране на простатата.

Как действат суплементите

Суплементите са съставени от екстракти от различни растения, които имат множество свойства за здравето. Един от най-често срещаните източници е сао палмето – растение, което съдържа мастни и немастни киселини. Основните му свойства са да предотвратява уголемяването на простатата, облекчаването на болки при уриниране и подобряване на спермогенезата.

В съдържанието на хранителните добавки за простата се срещат най-вече комбинации от витамини и минерали, които могат да бъдат от значителна полза за здравословното състояние на организма.

Разнообразието от суплементи може да предизвика съмнение у повечето потребители. Затова трябва да знаете откъде да си ги набавите. Мястото, от което със сигурност ще останете доволни, е Workout.bg – продуктите в този онлайн магазин са винаги от най-добро качество и с най-атрактивни цени.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *