Грахов протеин

Грахов протеин – с какво е по-различен

За да може тялото ни да функционира нормално, трябва да направим всичко възможно да му доставяме онези хранителни вещества, които то не може да произвежда само.

Това най-често става чрез храната, която консумираме всеки ден. Тя трябва да бъде богата на всички макро- и микронутриенти, ако искаме да бъдем здрави и жизнени.

Под категорията на макронутриентите спада едно от най-важните вещества, а именно протеинът. Той е изграден от 20 вида аминокиселини, като само 11 от тях могат да се произвеждат от организма.

Останалите 9 трябва да бъдат набавяни от хранителни източници – както от месо и млечни продукти, така и от растения.

Протеините обаче могат да се набавят и по друг начин – чрез хранителни добавки, които са в прахообразна форма. Протеиновите барчета също са алтернатива, но когато сме се захванали с по-сериозни тренировки във фитнес залата, се нуждаем съответно от по-сериозен източник.

На пазара за хранителни добавки можете да срещнете какви ли не видове. Това е и причината голяма част от хората да не им се доверяват – прекаленото многообразие и високите цени ги отблъскват. Workout.bg се отличава на фона на останалите онлайн магазини с качествените продукти, които предлага на максимално атрактивни цени.

С какво е различен граховият протеин

Грахов протеинКогато сте чули за пръв път за непълноценните протеини (тези, които се добиват от растения), по всяка вероятност сте си помислили протеинът от кое растение би бил най-ефективен. Категоричен отговор не може да се открие лесно, но затова пък имате възможността да се информирате за предимствата на всеки един от тях.

В следващите редове ще се запознаете с ползите от граховия протеин, който няма същата популярност като някои други видове, но със сигурност може да бъде този, от който се нуждаете.

Граховият протеин може да играе важна роля, когато искате да качите мускулна маса, да свалите излишните килограми и дори да подобрите състоянието на сърцето си.

Това, което го отличава от другите, е, че има високо съдържание на желязо. Това, което има в недостиг, е метионин – аминокиселина, която изпълнява главна роля в репродуктивните процеси, клетъчното оцеляване и метилирането на ДНК.

Въпреки това обаче тя може да се набави от голям брой източници – пилешко, телешко, свинско, яйца, риба и други.

Състав

Аминокиселините, които можете да си набавите в голямо количество, като приемате грахов протеин, са аргинин – отговорен за здравословното състояние на сърцето и кръвообращението, и левцин, изолевцин и валин – отговорни за растежа на мускулната тъкан.

Обикновено протеините, които са набавят от животински продукти, се усвояват много по-лесно от непълноценните. Граховият протеин обаче е един от тези, които се усвояват почти толкова лесно, колкото соевия.

Протеинът от грах е подходящ за вегани и не съдържа нито един от 8-те най-често срещани хранителни алергена – фъстъци, ядки, яйца, риба, ракообразни, краве мляко, соя и пшеница. Затова може да бъде включен във всяка диета.

В онлайн магазина на Workout.bg можете да изберете този протеин, който най-много приляга на вашия хранителен режим и вкусови предпочитания.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *